Muitininkai praneša, įvertinę galimą riziką, nukreipė automobilį patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Rentgenas patvirtino – pareigūnai neapsigavo: buvo matyti, kad kuro bake įrengtoje slėptuvėje prikišta cigarečių.

Kadangi J. Š. atkakliai neigė, kad veža cigarečių kontrabandą, pareigūnams teko imtis pateikti akivaizdžius įrodymus, t. y. ištraukti cigaretes iš slėptuvės.

Tačiau paaiškėjo, kad pasiekti slėptuvę yra ne tik sudėtinga, bet ir pavojinga: automobilyje buvo du kuro bakai, įmontuoti vienas į kitą.

Kuro bakas galėjo sprogti, jeigu jį pareigūnai būtų pjovę elektriniu pjūklu.

Automobilio ardymo darbai Medininkų kelio poste užtruko 5 val., kol šaltkalviai profesionaliais įrankiais iškirto bake specialią angą, per kurią buvo ištraukta cigarečių kontrabanda. Muitininkai suskaičiavo bei sulaikė beveik 15 tūkst. vnt. cigarečių „Minsk Capital“ bei automobilį, kuriuo buvo vežama kontrabanda. Pilietei buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Tą pačią naktį Medininkų kelio poste rentgeno kontrolės sistema buvo nustatyta ir didesnė cigarečių kontrabanda. Baltarusijos pilietis M. H. automobiliu „Ford Mondeo“ vyko į Lietuvos Respubliką žaliuoju kanalu, tuo deklaruodamas, kad neveža prekių, kurias reiktų deklaruoti muitinei. Tačiau rentgenas parodė, kad automobilio kuro bake ir galiniame buferyje įrengtos slėptuvės. Detalaus tikrinimo metu slėptuvėse pareigūnai rado cigarečių kontrabandą. Sulaikyta daugiau kaip 50 tūkst. vnt. cigarečių „Winston Blue“ su Baltarusijos banderolėmis bei automobilis. Tačiau šiuo atveju ekscesų buvo išvengta.