Tuos nusikaltimus moteris daug metų neigė. Dabar Ciuricho kantone esančio Horgeno teismas pripažino šią 39 metų moterį, austrų kilmės Šveicarijos pilietę, kalta dėl dvynių, berniuko ir mergaitės, taip pat - vyriškos lyties kūdikio, nužudymo, sakė teismo atstovė Bėja Rozenberger.

Atsakovei skirta kalėjimo iki gyvos galvos bausmė, kuri Šveicarijoje paprastai reiškia maždaug 15 metų už grotų, be to, nurodyta jai nelaisvėje taikyti psichiatrinę terapiją.

Moteris, kuri Šveicarijos žiniasklaidoje vadinama Bjanka B., daug metų tvirtino, kad nėra atsakinga už savo dvynių mirtį 2007-ųjų pabaigoje, bet praėjusį mėnesį teisme staiga pakeitė pasakojimą ir ašarodama prisipažino.

Ji teismui pasakė, kad nužudė abu vaikus, ir taip pat prisipažino, kad 1999 metais uždusino savo pirmąjį vaiką, septynių mėnesių berniuką, kuris, kaip iki šiol manyta, mirė nuo staigios kūdikių mirties sindromo.

"Norėjau, kad jis truputį patylėtų", - sakė ji. Jos žodžius citavo naujienų agentūra ATS.

Bjanka B. už dvynių nužudymą kalėti iki gyvos galvos buvo nuteista dar 2010 metų kovą, bet tada dėl tam tikrų gynybos trūkumų buvo nurodyta ją teisti iš naujo.

Galutinio sprendimo už grotų ji laukia nuo pat 2007-ųjų pabaigos ir tie penkeri metai bus išskaityti iš paskirtos laisvės atėmimo bausmės, sakė B. Rosenberger.

Gruodžio 12 dieną prasidedant jos naujam teismo procesui, Bjanka B. detaliai papasakojo, kaip 2007-ųjų gruodžio 23-iosios vakarą, padėjusi po Kalėdų eglute vaikų dovanas, nuėjo į sūnaus kambarį ir staiga, nieko negalvodama, paėmė pagalvę ir ėmė spausti ją jam prie veido, "kol jis liovėsi judėjęs".

Tada ji nuėjo į dukters kambarį ir taip pat nužudė ją, o tik paskui susivokė, ką padariusi.

"Aš to nenorėjau", - ašarodama sakė ji teismui.