Kartu su 46 metų policijos tyrėju kaltinimų sulaukė ir 43 metų E. Antanovičius – jį prokuratūra kaltina savavaldžiavimu.

Verslininko ir kriminalinės policijos tyrėjo baudžiamąją bylą pirmadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tiesa, nesėkmingai – teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekarauskienė buvo priversta į teismą išsikviesti policijos pareigūną: V. Baranauskas pareiškė, jog nukentėjusieji yra galimai neblaivūs, todėl bylos negalima nagrinėti.

Kaltinamojo įtarimai pasitvirtino – du iš penkių nukentėjusiųjų iš tiesų buvo apsvaigę nuo alkoholio. Nors teisėjai nukentėjusieji aiškino, kad alkoholį gėrė „iš vakaro“, tačiau policijos pareigūno alkotesteris parodė, jog vienas nukentėjusiųjų Vitalijus Šikovtas „pripūtė“ 1,62 prom., o Michailas Kšinavičius – 2,21 prom. alkoholio.

„Man šiandien vienas 3,97 prom. pripūtė ir atrodė kaip agurkėlis“, – sakė nukentėjusiuosius patikrinęs policijos pareigūnas, pažymėjęs, jog vyrai greičiausiai alkoholį vartojo jau ilgą laiką.

Dėl nukentėjusiųjų apsvaigimo teismas taip ir negalėjo pradėti bylos nagrinėti iš esmės – teisėja žada inicijuoti V. Šikovto ir M. Kšinavičiaus patraukimą administracinėn atsakomybėn dėl pasirodymo neblaiviems viešoje vietoje.

Nuo smūgio trūko žarna

Istorija, dėl kurios Vilniaus rajono policijos komisariato kriminalinės policijos tyrėjas V. Baranauskas turi nemalonumų, prasidėjo dar 2011-ųjų sausį, kai vieną aukštą policijos komisarą pažįstantis verslininkas E. Antanovičius paprašė padėti surasti iš jo bendrovės patalpų metalo laužą pavogusius asmenis.

Verslininkas įtarė, kad prie šios vagystės gali būti prisidėję dabar šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti V. Šikovtas, M. Kšinavičius, Juozas Kšinavičius, Marijanas Jarmalovičius ir Viktoras Valiukas.

Bylos duomenimis, verslininkas vertė nukentėjusiuosius prisipažinti dėl 2 tonų metalo vagystės, be to, esą iš V. Valiuko reikalavo 40 tūkst. Lt už pagrobtą metalo laužą.

Sausio 31-ąją Vilniaus rajono policijos komisariate E. Antanovičius vienam iš brolių Kšinavičių spyrė iš kojos ir vertė prisipažinti dėl vagystės.

Prisipažinti dėl metalo vagystės nukentėjusiuosius vertė ir ikiteisminį tyrimą atlikęs tyrėjas V. Baranauskas – prokurorai teigia, kad pareigūnas V. Šikoitui darė psichologinį spaudimą, o vėliau M. Kšinavičiui sudavė smūgius į galvą, nugarą, kelis kartus per galvą trenkė segtuvu.

Vienas smūgis buvęs lemtingas – vyrui trūko žarna.

Nustatyta, kad medikus į policijos komisariatą iškvietė pats V. Barnauskas, kuris net slapta vėliau buvo atvykęs į ligoninę pasidomėti M. Kšinavičiaus sveikatos būkle.

Šioje byloje kaltinamiesiems nukentėjusieji yra pareiškę po 20-30 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, todėl teismas į bylą kaip civiliniu atsakovu yra įtraukęs Vilniaus apskrities policijos komisariatą.

Ikiteisminis tyrimas dėl vagystės iš metalo supirktuvės yra nutrauktas – nenustatyta, kad nukentėjusieji būtų susiję su vagyste. Tiesa, kaltinamų sulaukęs verslininkas neabejoja, kad vėliau kaltininkus dar pavyks nustatyti.