Tyrimo duomenimis, G. T. iš anksto susitarė su A. L., jog mobiliuoju telefonu jis nufilmuos specialiai suorganizuotą intymią sceną tarp G. T. ir A. N., o nufilmavę pagrasino A. N. filmuotą medžiagą paviešinti.

„Jie vertė nukentėjusįjį A. N. perduoti turtą ir atlikti kitus turtinio pobūdžio veiksmus“, - sakė Kauno apylinkės teismui baudžiamąją bylą perdavęs prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad G. T. ir A. L., pasinaudoję A. N. pasu, lizingu prisipirko ryšio ir buities įrangos, reikalavo iš jo grynųjų pinigų, privertė atiduoti visas mokėjimo korteles ir kortelių naudotojo tapatybės patvirtinimo duomenis, iš kurių pasiėmė jose esančius pinigus, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

Pažymėtina, kad G. T. prieš teismą dėl to, kad grasino paviešinti kompromituojančią medžiagą, stos jau ne pirmą kartą. Neseniai Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje G. T. su bendrininku kaltinami dėl to paties - kompromituojančios vaizdinės medžiagos. Kankindami jie iš nukentėjusiojo pagrobę didelę pinigų sumą.

Už kiekvieną iš minėtų nusikaltimų, išskyrus sukčiavimą, dėl kurių šįkart G. T. stos prieš teismą, baudžiamasis įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų, už sukčiavimą - maksimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Kol G. T. slapstėsi nuo tyrimą atliekančių pareigūnų iki buvo perduotas pagal Europos arešto orderį, jo bendrininko A. L. atžvilgiu baudžiamoji byla buvo išnagrinėta. 2011 metų spalio 7 d. teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir jam už visas inkriminuotas nusikalstamas veikas buvo paskirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.