Policijos pareigūnų duomenimis, „VW Crafter“, vairuojamas 24 m. M. D., partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamąja dalimi priešpriešiais ėjusį pėsčiąjį 54 m. S. L. Pareigūnams buvo pranešta, kad iš automobilio išlipęs vairuotojas nubėgo miško link.

Į įvykio vietą išvyko Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos (KPV), Kriminalistinių tyrimų valdybos (KTV) pareigūnai ir Patrulių rinktinės kinologas su šunimi. KPV ir KTV pareigūnai dirbo įvykio vietoje, o kinologas su šunimi Čipu Grizliu nusekė automobilį „VW Crafter“ vairavusio asmens pėdsakais. Tarnybinis šuo iškart suuodė pėdsakus ir neklaidžiodamas vedė kinologą mišku apie 5 km, kol pasivijo pabėgusį vairuotoją.

Neblaivus įtariamasis M. D. (gim. 1988 m.) prisipažino padaręs eismo įvykį – partrenkęs žmogų. M. D. buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą, kur jam nustatytas 1,37 prom. girtumas.

M. D. pareikšti įtarimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d., kurioje numatyta, kad už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.