Vieną iš savo aukų – 21 metų studentę – 23 metų Mindaugas Butkus praėjusių metų vasario 5 d. atsekė nuo Liverpulio centro, kur mergina linksminosi, iki jos namų Meriborno studentų miestelyje, kur grasindamas peiliu nusivedė merginą į pastato, kuriame ji gyveno, rūsį ir iš pradžių išprievartavo ją oraliniu būdu, o vėliau du kartus išžagino.

Liverpulio karūnos teismo posėdžio metu taip pat buvo paskelbta, kad M. Butkus iš savo aukos pareikalavo pinigų, tačiau savo piniginėje ji turėjo tik du svarus.

Prokuroras Arthuras Gibsonas teismui sakė: „Dabar ji bijo nepažįstamųjų, jai sunku bendrauti su vyrai, kurie panašūs į jos užpuoliką. (...) Ji bijo kur nors išeiti viena, ir nors po išpuolio praėjo beveik 12 mėnesių, ji vis dar labai bijo būti viena ir tik išskirtiniais atvejais dieną nueina viena iki parduotuvės.“

Dėl patirtos traumos studentė išsiskyrė su ilgamečiu draugu.

Teismo posėdžio metu taip pat buvo paskelbta, kad M. Butkaus pirmoji auka buvo 35 metų moteris, viena auginanti dukrą. Nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų sausio 14 d. Lietuvis tuo metu buvo su dviem draugais ir prie kebabinės Liverpulio Voltono rajone. Jis pamatė moterį ir pasekė ją iki jos namų.

„Moteris pati prisipažino, kad buvo kiek išgėrusi tuo metu ir niekaip negalėjo rasti raktų nuo namų durų. Tuomet prie jos priėjo trys vyrai, tarp kurių buvo iš kaltinamasis“, – teismui pasakojo prokuroras.

M. Butkus ir dar du vyrai įėjo į namus. M. Butkus namo antrame aukšte išprievartavo moterį oraliniu būdu ir net ištraukė jai tamponą, kad galėtų ją išžaginti. Moteris prašė užpuoliko pasigailėjimo, ir šis vėliau su dviem kitais vyrais, kurie buvo apačioje, pasišalino.

Teismui taip pat buvo pranešta, kad M. Butkus iš Lietuvos pabėgo, kad išvengtų bausmės už apiplėšimą sunkinančiomis aplinkybėmis 2011 metų rugpjūtį. Į Didžiąją Britaniją jis atvyko 2011 metų išvakarėse. Iki tol, kol 2012 metų balandį buvo išduotas Europos arešto orderis jam suimti, jis jau Britanijoje buvo išprievartavęs dvi moteris.

Teismas nusprendė nuteisti M. Butkų laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos. Už grotų jis turės praleisti mažiausiai devynerius metus.