Meidstono karališkajame teisme kaltintojai sakė, jog 2012 metų liepą prie namų Meidstone aptiktas 31 tūkst. svarų (131 tūkst. Lt) vertės vogtas BMW markės automobilis. Skelbiama, kad buvo suklastotas automobilio registracijos numeris, tačiau ant transporto priemonės priekinio stiklo išliko tikrasis.

Kaltintojas Dominicas Connoly tvirtina, jog vogtas automobilis, kuriame buvo įmontuota sekimo įranga, buvo pavogtas 2012 metų liepos 15 ar 16 dieną iš Epingo miesto, Jungtinės Karalystės Esekso grafystėje.

Sekimo įrangos duomenys pareigūnus atvedė prie namų, kur gyveno 33 metų lietuvis Mindaugas Česonis. Lietuvis pareigūnams paaiškino, jog automobilį vyras liepą įsigijo Londone.

Tuo pačiu adresu buvo rastas ir kitas lietuvis – 33 metų Arūnas Skupeika.

Abu vyrai buvo sulaikyti, jiems pateikti kaltinimai nuo 2011 metų gruodžio iki 2012 metų liepos organizavus prabangių automobilių ir jų dalių vagystes.

Lietuviai taip pat kaltinami vogtų daiktų laikymu. Skelbiama, kad minėtuoju laikotarpiu jie slėpė net tris vogtus BMW markės automobilius.

D. Connoly teisme sakė, jog vogti automobiliai vėliau buvo išardyti ir parduoti dalimis.

„Manome, kad abu kaltinamieji kartu su bendrininkais buvo sutarę vogti prabangius automobilius, juos ardyti ir pardavinėti dalimis“, - teigia kaltintojas.