Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį V. Kanapinskui skyrė tik nuobaudą už važiavimą autobusams skirta juosta, tačiau išteisino dėl nesustojimo, kai jį stabdė policijos pareigūnai.

Teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekarauskienė konstatavo, kad nebuvo paneigta, jog V. Kanapinsko vairuojamas automobilis „Mercedes Benz CLK200” buvo stabdomas tamsiuoju paros metu, todėl policijos pareigūnai privalėjo būti įsijungę švyturėlius.

Pasak teismo, praėjusių metų lapkričio 9-ąją, apie 7.40 val., kai buvo stabdomas VTEK nario vairuojamas automobilis, lijo, buvo prietema, gatvėje vyko intensyvus eismas.

Be to, teismo teigimu, kai kurie liudytojai nurodė, jog V. Kanapinsko automobilį pareigūnai stabdė jam persirikiuojant į kitą eismo juostą, todėl esą vairuotojas galėjo nematyti policininkų.

Pasak teisėjos, visos proceso metu kilusios abejonės vertinamos administracinėn atsakomybėn patraukto asmens naudai.

V. Kanapinkas teisme pripažino kaltę tik dėl to, jog važiavo maršrutiniams autobusams skirta eismo juosta. Jis aiškino, kad nematė policijos pareigūnų, o kai juos pravažiavęs išgirdo reikalavimą sustoti, iš karto mašiną sustabdė degalinėje.