Paaiškėjo, kad „Toyota Avensis“ vairuotojas R. Š., gim. 1972 m., nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į meteorologines sąlygas ir kelio reljefą, lenkdamas automobilį, atsitrenkė į jį. 40-mečiui vilniečiui R. Š. nustatytas 1,89 prom. girtumas.

Pareigūnai išsiaiškino, kad vyrui už vairavimą esant neblaiviam yra atimta teisė vairuoti. Tačiau vilnietis pateikė pareigūnams suklastotą Baltarusijos Respublikos vairuotojo pažymėjimą, kurį, kaip netrukus teigė vyras, įsigijo Minsko turgavietėje, praneša Vilniaus apskrities policija.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 3 d. (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą) numato baudą vairuotojams nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo penkių tūkstančių iki penkių tūkstančių penkių šimtų litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo arba administracinį areštą nuo dešimties iki dvidešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.

R. Š. nemalonumai nesibaigė ir Vilniaus rajono policijos komisariate, kur buvo pristatytas po eismo įvykio. Pareigūnai, atlikdami asmens ir daiktų apžiūrą, striukės kišenėje aptiko polietileninį maišelį su žalia augaline medžiaga, įtariama, narkotikais. Nors vyras ir teigė nežinąs, kokia tai medžiaga, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d. numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Vyrui teks atsakyti ir už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu (Baudžiamojo kodekso 300 str. 1 d.). Numatoma bausmė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.