Nedelsiant reaguodami į gautą pranešimą, Elektrėnų PK Patrulių būrio pareigūnai kelyje Lapiakalnis–Abromiškės–Žebertonys pastebėjo šį automobilį, tačiau vairuotojas nevykdė reikalavimo sustoti ir padidino greitį. Bandymas pabėgti nebuvo sėkmingas. Važiuodamas žvyrkeliu vairuotojas vogto automobilio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir įstrigo pusnyje, praneša Vilniaus apskrities policija.

Iš automobilio iššokę du bendrininkai ėmė bėgti. Automobilį vairavęs R. J. (gim. 1982 m.) buvo sulaikytas tik panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Bendrininkui A. P. (gim. 1992 m.) pavyko pabėgti, tačiau dar tos pačios dienos rytą jis buvo sulaikytas.

Nustatyta, kad R. J. ir A. P., sumanę sugrįžti namo iš Elektrėnų, kėsinosi pagrobti dar du automobilius, įsibrovė į juos tačiau nesugebėjo užvesti. Galop, pagrobė „VW Golf“. Pasitraukdami iš įvykio vietos vogtu automobiliu, vaikinai apgadino aikštelėje stovėjusį dar vieną automobilį.

Elektrėnų PK pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl vieno automobilio pagrobimo ir pasikėsinimo pagrobti dar du automobilius. Pradėta ir administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl Kelių eismo taisyklių nesilaikymo pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 129 str., 130 str. 1 d. ir 127 str. 3 d.

R. J. ir A. P. sulaikyti 48 valandoms, jiems pareikšti įtarimai ir sprendžiamas klausimas dėl kartosios priemonės – suėmimo paskyrimo.