Milinių šeimai apsaugą pareigūnai turėtų skirti artimiausiu metu, jeigu neskųs teismo sprendimo - tam jie turi dar 14 dienų.

Kad nužudyto V. Milinio šeima, kurį Garliavos minia buvo įvardijusi kaip trečiąjį pedofilą Aidą, turi būti saugoma, teismas nusprendė susipažinęs su ikiteisminių tyrimų, susijusių ne tik V. Milinio nužudymu, bet ir su neteisėtu informacijos apie Milinių šeimą rinkimu, duomenimis.

V. Milinio motina teismui nurodė, kad Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra priėmė nepagrįstus sprendimus, kai atsisakė saugoti jos šeimą. Moteris įsitikinusi, kad nors po sūnaus nužudymo praėjo du metai, tačiau iki šiol jos šeimai gresia realus pavojus, todėl ji teismo prašo panaikinti pareigūnų dar rugsėjį priimtą sprendimą dėl atsisakymo skirti valstybės apsaugą.

Kad Miliniai ir du jų vaikai turėtų būti saugomi valstybės, mano ir Kauno prokurorai, tiriantys V. Milinio nužudymo bylą, tiesa su tuo nesutiko aukštesni prokurorai ir Policijos departamento pareigūnai.

Išklausyti teismo sprendimo atvyko M. Milinienė ir jos sutuoktinis Albertas Milinis.

– Kaip jaučiatės, kai teismas policijai nurodė kuo skubiau saugoti Jūsų šeimą?, – po teismo posėdžio DELFI paklausė M. Milinienės.

– Nežinau, gal dabar truputėlį jausiuosi saugesnė, baisiausia tai yra dėl vaikų. Ir iš viso ta baimė kiekvieną dieną, nes neaišku, ką šitie žmonės gali sugalvoti, ką gali padaryti. Jie gali ir vėl tą kruviną bangą iškelti, nes labai aktyviai propaguojama, kad Neringa Venckienė būtų geriausia prezidentė Lietuvoje – manau, ji ruošiasi dalyvauti rinkimuose. Kaip kitaip sukelti ažiotažą – vėl reikia naujų aukų, vėl reikia naujos bangos.

– Kaip manote, ar policija suskubs skirti Jūsų šeimai apsaugą – juk ją išsikovojote tik per teismą?

– Mes jau turime Mindaugo Žalimo pavyzdį, kai pareigūnai yra teisiami už neįvertintą situaciją, tai, ko gero, bus tas pats – ir vėl neįvertinta situacija. Ir dar bus viena byla, ir dar bus teisiami vieni pareigūnai.

Aš negaliu už pareigūnus rinkti medžiagą ir pateikti, ar tai yra grėsmės, ar ne – tai pareigūnų darbas.

– Kaip įsivaizduojate savo gyvenimą, kai šalia Jūsų visada bus pareigūnai?

– Įsivaizduoju, kad bent ramiau galėsime miegoti, nes dabar tai buvo ne gyvenimas, o dviejų metų košmaras. Košmaras, kai mes bijome išeiti į gatvę, bijome miegoti. Vaikai sukaustyti, negali išeiti iš namų – baisu, tai ne gyvenimas.

– Kodėl teismas nusprendė, kad reikia Jus saugoti?

– Supratau, kad teismas išanalizavo visus ikiteisminio tyrimo duomenis ir pamatė, kad mūsų šeimai gresia pavojus. Džiaugiuosi, kad pagaliau kažkas tai suprato.

– Kada bus baigta Jūsų sūnaus nužudymo byla – ar jau žinote, kas nužudė Vaidą?

– Nežinau, kada bus baigta byla, gal jau vasarą galėsime turėti rezultatų.. Žinau, kad yra labai daug naujų detalių, tačiau kol kas negaliu kalbėti – tai turėtų būti paskelbta vėliau.