Nusikaltimų transporto eismo saugumui baudžiamojoje byloje pažeidęs kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisykles ir sukėlęs avariją, atėmusią žmogaus gyvybę, kaltinamas Estijos Respublikos pilietis A. B.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas teigia, kad šioje byloje atlikto ikiteisminio tyrimo metu buvo siekta nustatyti su žmogaus žūtimi susijusios skaudžios avarijos aplinkybes ir jos priežastį. Tą sausio vidurdienį snigo, kelias buvo slidus, matomumas buvo geras, tačiau vairuotojas neatsižvelgė į eismo sąlygas, nepasirinko saugaus greičio ir to pasėkoje nespėjo laiku sustabdyti sunkiasvorio vilkiko ir sukėlė eismo įvykį su itin skaudžiomis pasekmėmis.

Sausio 11 d. vidurdienį Pasvalio rajone iš Estijos į Vokietiją automobiliu „Mercedes Benz“ su puspriekabe krovinį vežęs vairuotojas ekspeditorius A. B., nepasirinkęs saugaus greičio ir nesuvaldęs automobilio, priekine automobilio dalimi atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio ir lėtinusio greitį krovininio „Mercedes Benz“ galą.

Nuo to smūgio lietuvio D. J. vairuojamas automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir priekine automobilio dalimi susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „DAF“ su puspriekabe-cisterna, kurį vairavo Lenkijos Respublikos pilietis.

Eismo įvykio metu buvo sunkiai sužalotas krovininį „Mercedes Benz“ vairavęs lietuvis D. J. – dėl patirtų daugybinių sužalojimų jį ištiko mirtis, automobilį „DAF“ vairavusiam lenkui buvo nežymiai sutrikdyta sveikata –sužalota ranka ir kakta.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono komisariato tyrėjai, tyrimui vadovavo, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuroras Mantas Jurkėnas, dirbantis Pasvalyje.

Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.