Vilniaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius kartu su Vilniaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos paskirtu nauju advokatu Rostislavu Polubianko pateikė apeliacinį skundą, kuriame nesutinka su kaltinamojo A.Ūso išteisinamuoju nuosprendžiu.

"Mūsų nuomone, dėl didelį visuomenės rezonansą sukėlusios bylos turėtų pasisakyti ir aukštesnės instancijos teismas. Motyvus ir argumentus pateikėme skunde", - sako Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė.

Savivaldybės specialistai pabrėžė, kad teismas šališkai išnagrinėjo bylą, nevertino įrodymų, patvirtinančių A.Ūso kaltę, o vertino tik duomenis, leidžiančius jį išteisinti.

Pasak savivaldybės pranešimo, Vaiko teisių apsaugos skyrius apeliaciniame skunde prašo panaikinti išteisinamąjį nuosprendį ir pakartotinai atlikti įrodymų tyrimą.

Lapkričio 30 dieną Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas visiškai išteisino velionį kaunietį A.Ūsą, kaltintą mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Teismas padarė kategorišką išvadą, kad mažametė seksualinę patirtį įgijo savo tėvo namuose per neteisėtus, nekvalifikuotus ir įkyrius klausinėjus bei filmavimus 2008-2009 metais. Anot teismo, vaizdo įraše tėvo kalbinama mergaitė apie tvirkinimą kalbėjo primokyta.

Prokuratūra anksčiau buvo pareiškusi, kad nuosprendžio skųsti neketina, nes jis ją visiškai tenkina.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Audrius Cininas po nuosprendžio paskelbimo pareiškė, kad norėtų, kad nuosprendis būtų apskųstas ir jį peržiūrėtų kitas teismas.

A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį apvirtus keturračiui.