Pareigūnui kilo įtarimas, kad vairuotojas yra neblaivus arba jam sutriko sveikata, todėl jis nutarė jį sustabdyti. Kadangi eismas buvo intensyvus, be to, kelias labai slidus, iš karto tai padaryti T. Skikui nepavyko. Sekdamas paskui „Citroen Xantia“, pareigūnas užfiksavo dar tris šio vairuotojo sukeltas avarines situacijas.

Netoli „Akropolio“ prekybos centro patruliui pavyko aplenkti ir sustabdyti įtarimą sukėlusią transporto priemonę. Kai vairuotojas pravėrė dureles, nuo jo tvokstelėjo alkoholio kvapas.

Tada T. Skikas prisistatė esąs pareigūnas, parodė savo dokumentus ir paprašė neblaivaus vyro išjungti variklį bei persėsti į jo automobilį.

Kol į įvykio vietą važiavo iškviesti kolegos su alkotesteriu, sulaikytasis vyras sugebėjo įstatymui nusižengti dar kartą. Jis ėmėsi patrulį įkalbinėti užmerkti akis prieš jo pažeidimą – vairavimą išgėrus, ir, padėjęs 100 litų kupiūrą, siūlė tyliai susitarti bei pasukti skirtingais keliais.

Alkoholio tikrintuvas sulaikytajam šiauliečiui Ž. L. parodė 1,9 prom. girtumą. Už tai, kad vairavo vidutinio girtumo, jam teks atsakyti administracine tvarka. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už tai numato baudą nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.
O už tai, kad kėsinosi pareigūną papirkti, Ž. L. pradėtas ikiteisminis tyrimas ir vyras dviem paroms uždarytas į areštinę.

Patrulio išsiugdyta nuolatinė dėmesio koncentracija į jį supančią aplinką, pastabumas ir įtarumas laisvalaikiu suveikia ne pirmą kartą. Praėjusiais metais Tautvydas Skikas ne tarnybos metu sulaikė vagišių.

Vėlų 2011 m. gegužės 18-osios vakarą namo iš draugų traukiantį Tautvydą privertė stabtelėti viename Dainų g. namo kieme pamatytas vaizdelis. Prigludęs prie namo kampo, jis pradėjo stebėti  du čia besisukiojančius  jaunuolius: vienas jų atsitūpęs kažką krapštė nuo automobilio „BMW 740“, kitas - dairydamasis ir stebėdamas aplinką vaikščiojo atokiau.

Supratęs, kad čia šeimininkauja ilgapirštis, nuo automobilio lupdamas apdailos juostą, Tautvydas iššoko iš už namo ir metėsi link jo. Šis ir aplinką stebėjęs jo draugelis spruko į šalis. Tautvydui teko pademonstruoti puikų savo fizinį pasirengimą ir po kelių šimtų metrų
sprinto automobilį apvogti pasikėsinęs jaunuolis buvo sulaikytas. Tai buvo 16-metis G. G., policijos pareigūnams žinomas kaip telefoninių sukčių „kojos“, t.y. asmuo, kuris paima pinigus iš telefoninių sukčių pinklėmis apraizgytų žmonių.