Be to, V. D. įtariamas 2011 m. rugpjūtį įsibrovęs į sodo namelį ir šeimininkui palikęs grasinantį padegimu laišką: „Apsikuopk, sutriau, apkiautėli, jei ne, dūmais paleisiu“.

Šių metų rugsėjo 24 d. jis pasikėsino pagrobti 150 Lt kainuojančius elektros laidus iš statomo sodo namelio, o spalio 1 d. iš statomo namo pagrobė elektros instaliaciją ir jos savininkui padarė 25 tūkst. Lt turtinę žalą.

Antradienį priimta nutartimi prokuratūra sujungė į vieną tyrimą anksčiau pradėtus devynis ikiteisminius tyrimus baudžiamosiose bylose pagal Baudžiamojo kodekso 165 str. 1 d., 178 str. 2 d. ir 187 str. 2 d., pranešė Vilniaus apskrities policija.

Nesiliaujantys sodo namelių padegimai buvo sukėlę nemažą nerimą kaimynystėje gyvenantiems žmonėms. Policija susilaukė daugybės pranešimų ir dėkoja gyventojams už pagalbą bei bendradarbiavimą. Gauta vertingos informacijos, padėjusioms kriminalistams sudaryti tokį tikslų įtariamojo fotorobotą, kad vėliau pareigūnams nekilo didesnių abejonių atpažįstant ir sulaikant įtariamąjį.

Trečiadienį teismas V. D. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams.

Kaip DELFI sakė Vilniaus 4 policijos komisariato viršininkas Igoris Vološinovas, įtariamasis gyveno Antakalnyje, jis neteistas, niekur nedirbo, apsiskaitęs, ramaus būdo.

Pasak pareigūnų, aiškios motyvacijos apleistų namelių padeginėjimui nėra (pvz., kad nuslėptų įvykdytą vagystę ar pan.). Įtariamajam ketinama skirti psichiatrinę ekspertizę.