Apie sumuštus paauglius policijos pareigūnams buvo pranešta sekmadienį, apie 20 val. Medikai informavo, kad į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, Žirmūnų g., pristatytas ir dėl akies nudegimo paguldytas 16 m. E., o 20 val. 30 min. pats kreipėsi ir dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai 14 m. D.

Tą patį vakarą apie 23 val. į gydymo įstaigą dėl nosies sumušimo kreipėsi ir vienas iš 3 konflikte dalyvavusių viešojo transporto kontrolierių. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų duomenimis, pirmadienį vyras buvo apklaustas policijoje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. pirmajame policijos komisariate dėl konflikto atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl kūno sužalojimo. Šiuo metu tęsiamos apklausos.

Policija dėkoja už bendradarbiavimą įvykio liudytojams, geranoriškai padedantiems ištirti incidentą.

Vilniaus savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas nesurado laiko paaiškinti incidentą. Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vienos specialisčių teigimu, kol vyksta tyrimas, nuo komentarų susilaikoma.

Baigiantis darbo dienai Vilniaus savivaldybė išplatino pranešimą, kas SĮ „Susisiekimo paslaugos“ šiuo metu tiria incidentą, kurio metu, kontrolieriams sekmadienį 18 val. bandant sulaikyti be viešojo transporto bilieto važiavusius asmenis, nukentėjo vienas kontrolės skyriaus darbuotojas ir du paaugliai, ir prašo ir liudininkų pagalbos.

 „Kol kas neturime visos informacijos apie įvykusį incidentą, todėl kol kas nežinome, kas kaltas. Siekdami situaciją išanalizuoti kiek įmanoma detaliau, prašome visų šio įvykio liudininkų, galinčių suteikti išsamesnę informaciją, kreiptis į mus el.p. info@vilniustransport.lt arba tel. 8 5 270 9339”,- sakė „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

 Jeigu bus nustatyta, kad dėl vakar įvykusio incidento kalti kontrolieriai , jiems gali būti skirtos drausminės nuobaudos ir jie gali netekti darbo.