Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 18 metų jaunuolis, gyvenantis Vilniaus rajone, Vokės kaime. Bendraudami su vairuotoju, pareigūnai pajuto nuo jo sklindantį alkoholio kvapą. Alkoholio matuoklis parodė 0,54 promilės girtumą.

Paprašytas pateikti dokumentus, vairuotojas nepateikė nei vairuotojo pažymėjimo, nei transporto priemonės registracijos liudijimo, nei valstybinės techninės apžiūros, nei privalomosios civilinės atsakomybės draudimo dokumentų.

Galiausiai vairuotojas pareigūnams prisipažino, kad automobilį pavogė Vilniuje, Lazdynų rajone. Paprašytas išlipti iš automobilio, vairuotojas bandė bėgti.

Patruliai pavijo jaunuolį ir, panaudoję kovinių imtynių veiksmus bei antrankius, sulaikė pažeidėją. Pirminės apžiūros metu jaunuolio kišenėse buvo rasta plaktukas, replės, atsuktuvai, medžio kaltas, peilis. Šie įrankiai, įtariama, buvo naudojami įsilaužiant į automobilį.

Vairuotojas buvo pristatytas į policijos komisariatą, kur jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Vogtas automobilis perduotas Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato pareigūnams, kurie dėl vagystės pradės ikiteisminį tyrimą.