Trakų rajono apylinkės teismas A. Jakoniui skyrė trejus su puse, E. Surovičiui – ketverius su puse metų laisvės atėmimo. Už poveikį merginai, kad jis atsiimtų pareiškimą, Sergėjus Kostevičius atsipirko pinigine bauda. Kone 4 tūkst. litų baudą sumokėti turintis vyras taip pat padavė skundą Vilniaus apygardos teismui.

Tačiau bylos nagrinėjimas apeliacine tvarka ėmė strigti. Vienas teisiamųjų teismui pateikė prašymą nušalinti prokurorą Mindaugą Jancevičių, nes, kaltinamųjų manymu, jis esą akivaizdžiai suinteresuotas bylos baigtimi. Anot kaltinamųjų, tai įrodo kai kurie prokuroro teismui pateikti dokumentui.

Vilniaus apygardos teismo kolegija nusprendė padaryti pertrauką iki gruodžio 4 dienos. Tuomet bus pateiktas atsakymas, ar M. Jancevičius gali byloje palaikyti valstybinį kaltinimą.

Teisme žurnalistus pamatę vieno kaltinamųjų artimieji ėmė aiškinti, kad byla yra iškelta be pagrindo. Merginai vos kelių mėnesių tetrūko iki pilnametystės, o ji pati Lentvaryje esą žinoma kaip laisvo elgesio mergina. Tačiau kodėl mergina turėtų norėti, kad keturi vyrai atsidurtų už grotų, artimieji neatsakė.

Teisme nagrinėjamoje byloje nukentėjusiąja pripažinta mergina, tyrimo duomenimis, buvo užpulta gatvėje praėjusių metų sausį. Vieno kaltinamojo artimieji tvirtino, kad ji savo noru važiavo, niekas jos nevertė, tuo labiau negrobė. Bet teismui perduotoje byloje nustatyta, kad mergina yra patyrusi smurtą - žaginant ji buvo laikoma už rankų ir kojų.

Žaginimu kaltinamųjų sąraše ir Markas Stasiulevičiaus, kuris nuo teisėsaugos slapstosi, todėl jo byla dėl merginos žaginimo išskirta.

Bylos duomenimis, nusikaltimą buvo bandoma užglaistyti sumokėjus paauglei. Pirmos instancijos teismas S. Kostevičių pripažino kaltu dėl bandymo paveikti merginą ir įtikinti atsiimti kaltinimus.

Nė vienas kaltinamųjų nepripažino, kad įvykdė nusikaltimą.