Lapkričio 4 dienos pareiškimu L. Kedienė, V. A. Kedys ir A. Skučienė pareiškė nušalinimą nuo ikiteisminio tyrimo prokurorei Aurelijai Gališanskytei ir visiems Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams.

Kartu pareiškėjai pareiškė nušalinimą ir visiems Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjams nuo klausimų, susijusių su Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų nušalinimu, nagrinėjimo.

Panevėžio miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas Vytautas Krikščiūnas lapkričio 13 d. nutartimi nušalino visus šio teismo teisėjus nuo minėto L. Kedienės, V. A. Kedžio ir A. Skučienės pareiškimo dėl Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų nušalinimo nagrinėjimo.

Nutartis ir pareiškimas buvo perduoti Panevėžio apygardos teismo pirmininkui.

Tuo pačiu lapkričio 4 dienos pareiškimu L. Kedienė, V. A. Kedys ir A. Skučienė taip pat pareiškė nušalinimą ir visiems Panevėžio apygardos teismo teisėjams.

Panevėžio apygardos teismo pirmininkas, siekdamas užtikrinti svarbius teisingumo interesus, proceso ekonomijos ir kuo trumpesnio bylos nagrinėjimo principus ir išvengti bet kokių abejonių dėl Panevėžio apygardos teismo nešališkumo, perdavė L. Kedienės, V. A. Kedžio ir A. Skučienės pareiškimą Lietuvos apeliaciniam teismui, kad būtų išspręstas klausimas dėl pareiškimo perdavimo nagrinėti kitos apygardos teismui.

Ketvirtadienį, lapkričio 15 d. Panevėžio apygardos prokuratūra pranešė, kad jų byla dėl trukdymo antstoliai vykdyti mažametės perdavimą, jau perduota teismui.

Bylos duomenimis, kovo 23 d. Garliavos gyventojai A. Skučienė, L. Kedienė ir V. A. Kedys įtariami trukdę antstolio, siekusio vykdyti teismo sprendimą, veiklai, A. Skučienė įtariama pasipriešinimu tarnybos pareigas atlikusiems policijos pareigūnams.

Nusikaltimų teisingumui ir valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklai baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno rajono apylinkės teismui.

Už trukdymą teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar teismo antstolio veiklai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.