Kaip praneša Alytaus apskrities policija, lapkričio pradžios įvykis parodė, kad vien taikaus susitarimo nepakanka, tenka naudoti psichologinę ir fizinę prievartą. Pareigūnai, važiuodami nuo Simno link Alytaus, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija, pastebėjo tamsiu paros metu kelkraščiu einantį „nematomą“ vyriškį, kuris nesegėjo atšvaitų ar šviesą atspindinčių elementų. Supratę, kad keliautojas kelia grėsmę ne tik sau, bet ir vairuotojams, policijos pareigūnai nusprendė jį sustabdyti ir paklausti, kodėl elgiasi taip neatsakingai.

Perspėtam vyriškiui pareigūnų pastabos buvo nė motais. Jis pareiškė problemų neturįs ir ėjo toliau. Paragintas sėsti į tarnybinį automobilį surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, neklusnus pėsčiasis ne tik nevykdė policininkų teisėtų reikalavimų, bet ir pasileido bėgti.

Sulaikytas ir vedamas prie automobilio priešinosi, aktyviais veiksmais bandė išvengti sulaikymo. Negelbėjo net ir perspėjimai apie ketinimą panaudoti elektros impulsinį prietaisą. Naudojant elektros šoką, chuliganas įkando pareigūnui į dešinę plaštaką ir bandė atimti prietaisą. Tik panaudoję specialiąją priemonę du kartus ir ėmęsi kovinių imtynių veiksmų, teisėsaugininkai sutramdė įsisiautėjusį vyriškį.
D. M. buvo uždėti antrankiai ir prievarta įsodintas į tarnybinį automobilį.

Pristačius į komisariatą nustatyta, kad vyriškis priešinosi būdamas blaivus.