Pareigūnai tikrina vietas, kur gali būti verčiamasi šiuo nelegaliu verslu, taip pat informaciją, skelbiamą žiniasklaidoje, interneto svetainėse.

Prekyba žmonėmis ir prostitucija tarpusavyje glaudžiai susijusios. Dauguma atvejų, kai parduodami žmonės, yra susiję su seksualiniu išnaudojimu, pirmiausia prostitucijos tikslais. Prekyba žmonėmis – vienas sunkiausių organizuotų nusikaltimų, kuris grėsmingai plinta visame pasaulyje.

Nukentėjusiais nuo prekybos žmonėmis dažnai tampa asmenys, patikėję pažadais apie galimybę greitai užsidirbti daug pinigų neturint išsilavinimo, atitinkamo darbo patirties, nemokant užsienio kalbos, nors siūlomas darbas yra kitoje valstybėje, ar asmenys, susigundę galimybe „nemokamai“ pakeliauti po užsienį.

Todėl prieš patikint gražiais pažadais, pirmiausia reikėtų sužinoti kiek galima daugiau informacijos apie „geradarį“, supažindinti su juo savo artimuosius, jei tai įmonė (modelių, įdarbinimo agentūra ir pan.), reikalauti sutarties ir įdėmiai ją perskaityti, pasidomėti įmonės veiklos legalumu, paieškoti informacijos internete, taip pat įvertinti, ar siūlomas atlygis atitinka įgytą išsilavinimą bei profesines žinias ir ypač užsienio kalbos žinias, jei darbas siūlomas užsienyje. Už prekybą žmonėmis numatyta baudžiamoji atsakomybė.
Už vertimąsi prostitucija ar atlygintiną naudojimąsi prostitucijos paslaugomis numatyta administracinė atsakomybė.

Vykdant šią priemonę, policija prašo ir gyventojų pagalbos. Apie pažeidimus, susijusius su prostitucija, prašome pranešti telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8 347 53 342. Iš anksto dėkojame už pasitikėjimą ir suteiktą informaciją.