Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys trečiadienį paskelbė, kad H. Daktaro ir jo bendrų baudžiamąją bylą nagrinėjantis Klaipėdos apygardos teismas pagrįstai laikinai apribojo H. Daktaro, J. Daktarienės ir R. Daktarienės nuosavybės teises į jiems priklausantį turtą.

„Netaikant procesinės prievartos priemonės – laikino nuosavybės teisių apribojimo į kaltinamojo H. Daktaro, jo sutuoktinės ir motinos turtą, gali būti apsunkintas arba tapti neįmanomu žalos išieškojimas pagal pareikštus civilinius ieškinius, jeigu civiliniai ieškiniai būtų patenkinti, taip pat gali būti apsunkintas arba tapti neįmanomu nuosprendžio dalies dėl turto konfiskavimo įvykdymas, todėl šioje baudžiamojoje byloje turi būti taikomas laikinas nuosavybės teisių apribojimas tiek į kaltinamojo, tiek į jo sutuoktinės bei motinos turtą“, – neskundžiamoje nutartyje nurodė teisėjas.

Teismas taip pat paskelbė sąrašą turto, kuris yra areštuotas iki kitų metų kovo pabaigos.

J. Daktarienei laikinai apribotos teisės į kirpyklą, dalį 106 kv. m bendro ploto gyvenamojo namo, 80 ir 43 kv. m bendro ploto butus, automobilius „Chrysler Vision“ (1994 m. gamybos) ir „Audi A6“ (1996 m.).

Tuo tarpu H. Daktaro sutuoktinės valdomas turtas yra gerokai įspūdingesnis – teismas areštavo net 10 žemės sklypų, 633 kv. m bendro ploto gyvenamąjį namą automobilius „LEXUS RX 400h“ (2006 m.) ir „Volkswagen Multivan“ (2001 m.).

Taip pat teismas areštavo H. Daktaro turtą – jam priklauso tik motociklas „Gilera“ (2001 m.).

Šį turtą areštavo dar Generalinė prokuratūra, įtarianti, kad H. Daktaro motinos ir žmonos turtas galėjo būti įsigytas iš jo nusikalstamu būdu gautų lėšų.

R. Daktarienė nesutiko su jai pritaikytu areštu ir teismams ne kartą aiškino, kad baudžiamojoje byloje ji nėra įtariamoji, jai civilinis ieškinys nėra pareikštas, todėl laikinas nuosavybės teisės apribojimas jos valdomam turtui yra negalimas. Moteris taip pat pažymėjo, kad visas jos turtas yra pirktas už legalias pajamas.

H. Daktaro byla dar nagrinėjama teisme, nuosprendį joje uostamiesčio teisėjai žada paskelbti kitais metais.