Naktį iš pirmadienio į antradienį kelyje patruliuojantys Skaudvilės policijos nuovados pareigūnai ties Lomiais (Tauragės r.) patikrinimui stabdė gerokai greitį viršijančią „Toyota Celica“.

Automobilio vairuotojas nepakluso pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir dar padidinęs greitį per gyvenvietę nurūko tolyn. Pastebėjęs, kad policijos ekipažas ėmė juos persekioti, vairuotojas sustabdė automobilį ir kartu su jame buvusiais keleiviais dingo tamsoje skendinčiose kaimo ganyklose. Paliktame automobilyje pareigūnai aptiko dvi plastikines talpas su maždaug 70 litrų dyzelino.

Išaušus rytui policijoje buvo gautas pranešimas apie pavogtą tą pačią „Toyota“, kurią naktį šalikelėje paliko bėgliai. Apie automobilio vagystę pranešė jo savininkas V. R. (gimęs 1985 m.). Ne pirmą kartą tokį „scenarijų“ išgirdę kriminalinės policijos pareigūnai akimirksniu įtarė, kad nakties gaudynėse ir bus dalyvavęs pats pranešėjas. Naiviai tikėdamasis apdumti pareigūnams akis, vyrukas atėjo į policijos komisariatą ir išdėstė istoriją, kurią daugybę kartų prieš tai yra pasakoję ir kiti panašiose situacijose atsidūrę „gudruoliai“.

Apklausų policijoje metu jaunuolis ir pats greitai suprato, kad meluodamas patyrė visišką nesėkmę, ir prisipažino naktį vairavęs savo automobilį, kuriuo ir spruko nuo policijos. Negana to, jis papasakojo, kad automobiliu vežė vogtą dyzeliną.

Netrukus į policijos komisariatą buvo pristatyti ir kiti nakties įvykio dalyviai M. R. (gimęs 1987 m. ) ir E. G. (gimęs 1990 m.). Visi jaunuoliai gyvena Sungailiškiuose (Tauragės r.).

Dėl įvykio policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad asmenys yra įvykdę ir kitų kuro vagysčių. Visiems trims jaunuoliams buvo pareikšti įtarimai dėl vagystės, byla netrukus turėtų pasiekti teismą. Dėl atsisakymo paklusti teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustabdyti transporto priemonę vairuotojui taip pat buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.