Spalio 26 dieną į Druskininkų policijos komisariato pareigūnus kreipėsi net trys Druskininkų gyventojos su panašaus pobūdžio pranešimais.

Visais trim atvejais nukentėjusiosios nurodė, kad iš jų butų neaiškiomis aplinkybėmis dingo juvelyriniai dirbiniai. Įsilaužimo žymių ar kitokių požymių, kad į butą būtų patekę vagys, šeimininkai nepastebėjo. Aišku buvo tiek, kad iš namų dingo brangūs daiktai.

Pareigūnai, tirdami šį įvykį, tikrino įvairias galimas versijas, tačiau į serijines butų vagystes tai nebuvo panašu. Pavyko nustatyti, kad visų trijų nukentėjusiųjų dukros tarpusavyje bendravo, mat, dvi iš jų gyveno viename name, o kita – šiek tiek atokiau, praneša Alytaus apskrities policija.

Merginos turėjo ir vieną bendrą, panašaus amžiaus pažįstamą, 18 metų druskininkietį. Įtarimą sukėlė tai, kad jaunuolis šiuo metu yra kaltinamas automobilio vagyste, todėl juo pareigūnai pasidomėjo atidžiau. Kaip tik šis Druskininkų gyventojas ir pateko į policijos akiratį dėl minėtų daiktų vagystės.

Teisėsaugininkus nustebino ir jaunų merginų patiklumas. Mat vaikinas, turėdamas jų pasitikėjimą, lengvai galėdavo patekti į pastarųjų į namus, kai namie nebūdavo tėvų. Visais trim atvejais juvelyriniai dirbiniai iš namų iškeliavo pagal panašų scenarijų.

Atėjęs aplankyti pažįstamos merginos, jaunuolis sakydavo, kad jam labai reikia pasinaudoti kompiuteriu, prieiga prie interneto, neva, jis turi padaryti kažkokį svarbų darbą. Vaizduodamas svarbų užsiėmimą, vaikinas lyg netyčia paprašydavo merginos nueiti į parduotuvę ir papildyti mobiliojo ryšio kortelės sąskaitą, nes reiks būtinai paskambinti, o nuo kompiuterio negalima pasitraukti. Tačiau tam, kad mergina neabejotų buto saugumu, vaikinas paprašydavo jį užrakinti. Kai tik jaunuolis įsitikindavo, kad mergina išėjo, imdavosi juvelyrinių dirbinių paieškų ir radęs paimdavo. Grįžus merginai, jaunuolis vėl sėdėdavo prie kompiuterio, lyg ir nebūtų nuo jo nuėjęs.

Tokiu būdu ilgapirštis iš vieno buto išnešė juvelyrinių dirbinių, kainavusių 7 tūkst. 200 litų, iš kito – juvelyrinių dirbinių, kurių bendra vertė 1 tūkst. 250 litų, o trečio buto šeimininkai pasigedo 2 tūkst. 700 litų vertės juvelyrinių dirbinių.

Tokių pasekmių galima būtų išvengti, jei minėtos merginos būtų šiek tiek atsargesnės pasirinkdamos draugus.

Druskininkietis, piktnaudžiavęs merginų pasitikėjimu, šiuo metu sulaikytas vienam mėnesiui.