Teismas už žmogžudystę recidyvistu pripažintam M. Lelešiui skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę. Už palaikų išniekinimą – 1 metus ir 9 mėnesius laisvės atėmimo. Subendrinus bausmes M. Lelešius už grotų pasiųstas 17 metų. Pirmus penkerius metus marijampolietis praleis kalėjime, vėliau – pataisos namuose.

Morge dirbęs M. Lelešius žiaurių nusikaltimą įvykdė 2011 metų rugpjūčio 7-osios popietę. Tuomet jis viename iš Marijampolės daugiabučių butų, kuris priklausė V. P. (1935 m. gim.), girtavo. Iki to laiko jis savo aukos nepažinojo, čia jį atsivedė bendra pažįstama, kurios nusikaltimo metu bute nebuvo – moteris buvo palikusi vyrus gerti dviese.

Kaip teisme pripažino M. Lelešius, jokio konflikto tarp sugėrovų nebuvo – marijampolietis tikino, kad buvo labai supykęs dėl savo sugyventinės neištikimybės, o savo pyktį išliejo ant V. P.

Girtas M. Lelešius peiliu dūrė V. P. į kaklą, o auka nukraujavusi mirė. Tuomet žudikas dar mažiausiai 15 kartų jau mirusiam V. P. dūrė peiliu ir mažiausiai vieną kartą smogė dvišakiu virtuviniu įrankiu į įvairias kūno vietas. Tuomet peiliu M. Lelešius nupjovė savo aukai galvą.

V. P. galvą žudikas įsidėjo į maišelį ir nunešęs įmetė į Šešupės upę. Kūno dalis buvo rasta po kelių dienų.

Po kelių valandų po nužudymo sulaikytam recidyvistui buvo nustatytas 2,69 promilės girtumas.

Iki šiol į narkotikų ir alkoholio liūną įklimpęs M. Lelešius buvo teistas jau 11 kartų – daugiausiai už vagystes ir plėšimus.

Ekspertai nustatė, kad M. Lelešius yra pakaltinamas ir savo veiksmus suvokė.