Nužudytojo našlei iš nuteistojo priteisė 8 513,20 Lt turtinės ir 93 240 Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Teismas nustatė, kad 2011 m. gruodžio 21 d., apie 15 val., prie prekybos centro Klaipėdoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, įžūliai demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams, trikdydamas visuomenės rimtį ir tvarką, pavartodamas kaip pretekstą savo veiksmams mažareikšmę dingstį, taip pat turėdamas tikslą užvaldyti nukentėjusiojo turtą, dėl chuliganiškų ir savanaudiškų paskatų užpuolė ir sumušė 62 metų vyriškį – smogė jam kumščiu į veidą, o nuo smūgio nugriuvusiam nukentėjusiajam koja sudavė daugybinius smūgius.

Mušdamas nukentėjusįjį dar pagrobė jam priklausantį 120 Lt vertės mobiliojo ryšio telefoną. Vyriškis įvykio vietoje mirė.

Anot teisėjų kolegijos, byloje surinkti įrodymai patvirtinta, kad nukentėjusysis įvykio vietoje mirė dėl kaltinamojo pavartoto fizinio smurto – daugybinių stiprių smūgių sudavimo rankomis ir kojomis į galvą.

O kaltinamojo versija, kad po nukentėjusiojo sumušimo kilusią mintį iškraustyti kišenes sąlygojo nestabili jo psichinė būsena, paneigta byloje surinktais įrodymais.

Skirdama bausmę teisėjų kolegija kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatė, sunkinančiomis atsakomybę aplinkybėmis pripažino tai, kad kaltinamasis nusikalto apsvaigęs nuo alkoholio, įvykdė du nusikaltimus – nužudymą ir turto pagrobimą, anksčiau buvo teistas 7 kartus už plėšimus, praėjus vos aštuoniems mėnesiams po ankstesnės laisvės atėmimo bausmės atlikimo, tuo pat metu nuolat darė kitus savanaudiškus ir smurtinius nusikaltimus, už kuriuos iki šio nuosprendžio priėmimo yra nuteistas dar 4 kartus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Klaipėdos apygardos teismą.