Rimą su 37 metų Egidijumi suvedė televizijos programa „SMS pramogos“ praėjusių metų vasarą. Už plėšimą ir vagystę anksčiau teistas vyras dievagojosi, kad už išžaginimą jis sėdi nekaltai. Žinutė po žinutės ir užsimezgė virtuali draugystė. Po kurio laiko bendravimas ėmė blėsti, Rima panoro ryšį su šiuo žmogumi nutraukti. Tačiau Egidijus už savo meilę ėmė kovoti – grasinimais jis privertė moterį toliau su juo bendrauti, praneša Šiaulių apskrities policija.

Kai šių metų vasarį jis buvo paleistas iš pataisos namų, iš karto atkūrė pas šiaulietę ir pas ją apsigyveno. Moteris neprieštaravo, nes jo bijojo - buvo prišiurpinta žinutėmis, jog ji nuo jo niekur nepasislėps, iškas ją iš po žemių ir surinks po kauliuką. Rima varyti jo nedrįso, tik laukė, kol vyras pats išeis iš jos namų. O išeiti jis nesiruošė, nes jam buvo labai patogu čia gyventi – Egidijus niekur nedirbo, tik, kai Rima išeidavo į darbą, prižiūrėdavo jos vaikus: pagamindavo pusryčius, nuvesdavo į darželį.

E. Milius teigia, kad, grįžęs po trumpos išvykos į užsienį, kovo 9-ąją jis Rimai pasipiršęs, užmaudamas ant piršto žiedelį. Po šio akto jis pasijuto moterį užvaldęs galutinai ir įgijęs galių ja visiškai manipuliuoti.

Kovo 10-ąją moteris užtruko darbe, o grįžusi sulaukė įtaraus E. Miliaus priekaištų dėl neištikimybės ir grasinimų: padegsiu, papjausiu, nužudysiu... Šie grasinimai buvo skirti ne tik jai, bet ir jos bendradarbiams. Žodžius vyras sustiprino smūgiu į veidą. Rima nei vaikams, nei savo seseriai apie sumušimą neprasitarė, pamelavo, kad mėlynė paakyje atsirado, jai atsitrenkus į durų staktą.

Egidijus moterį terorizavo toliau: neleisdavo naktimis miegoti, kvosdamas, kas vyksta jos darbe, liepdavo prisipažinti ir vėl grasindavo. Moteris, bijodama vyro agresijos, patyčias kentė. Tik kai bendradarbiai pagaliau jos išklausė, kas jos veidą papuošė mėlyne, ir padrąsino, moteris ryžosi kreiptis į policiją. Kovo 15 d. E. Milius atsidūrė areštinėje. Dėl smurto artimoje aplinkoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyras teismo įspėtas, kad nesiartintų prie Rimos namų. Kitą dieną policijos pareigūnai Egidijų atlydėjo iki jo buvusios gyvenamosios vietos, padėjo jam susirinkti daiktus ir išlydėjo, nukreipdami į nakvynės namus.

Tačiau įžeistam sužadėtiniui teismo nutartis buvo nė motais. Jis sugrįžo prie Rimos buto durų. Kadangi jos buvo užrakintos, o moters namuose nebuvo, Egidijus balkonais užsiropštė į namo antrąjį aukštą, išdaužė balkono stiklą, išlaužė balkono duris ir atsidūrė Rimos miegamajame.

Rima, jausdama, kad pavyduolis jos taip nepaliks, grįždama namo, paprašė, kad bendradarbis ją palydėtų, nes norėjo pasiimti daiktus bei šunį ir važiuoti pas gimines.

Nedrąsiai slinkdama buto kambariais, ji viename jų pamatė su didžiuliu peiliu rankoje stovintį E. Milių. Moteris apsisuko ir nėrė iš buto lauk, paskui ją išskubėjo ir bendradarbis. Kai atvyko iškviesti policijos pareigūnai, E. Milius stovėjo kambaryje prie lango ir rankose turėjo jau du peilius. Iš pradžių gąsdino visus išpjausiąs, o paskui, sušukęs, ar norit pamatyti, kaip miršta žmogus, peiliais ėmė žaloti pats save. Vyras buvo sulaikytas ir dėl pilvo durtos žaizdos išvežtas į ligoninę. Rima, įžengusi į butą, rado visus savo daiktus išmėtytus ir supjaustytus. Smurtautojui buvo taikyta kardomoji priemonė – suėmimas, ir jis išvežtas gydyti į Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Išsigydęs žaizdas, rugsėjo pabaigoje E. Milius stojo prieš teismą. Už fizinio skausmo sukėlimą, terorizavimą bei grasinimą nužudyti, neteisėtą asmens būsto neliečiamumo pažeidimą, turto sugadinimą laisvė jam atimta vieneriems metams.