Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnas tarnybiniu automobiliu „Renault Koleos“ patruliavo netoli sienos su Baltarusija Vilniaus rajono Vitkiškių kaimo prieigose. Pamatęs priešais atvažiuojantį automobilį VSAT pareigūnas sustabdė savąjį. Tokiose nuošaliose pasienio ruožo vietose pasieniečiai dažnai tikrina ten esančius asmenis.

Priešais važiavusio „Audi 100“ vairuotojas nesustojo, savo mašinos šonu atsitrenkė į tarnybinį automobilį, dar bandė važiuoti toliau, tačiau mašina pakibo ant stataus kelkraščio. Iš „Audi 100“ iššokęs keleivis spruko nepaklusdamas pasieniečio komandai sustoti. Lavoriškių užkardos pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė 2 įspėjamuosius šūvius į orą, tačiau tamsoje bėglys spėjo dingti čia pat augančiame miške, praneša VSAT.

Pasienietis sulaikė eismo įvykį sukėlusį vairuotoją, 20-metį Vilniaus rajono gyventoją. Paaiškėjo, kad „Audi 100“ buvo gabenama 18 dėžių, iš viso 9 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ ir „Premier“ su Baltarusijos banderolėmis.

Įvykio metu buvo apgadinti pasieniečių automobilio kairės pusės sparnas ir durelės. Nukentėjo ir „Audi 100“.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytą Vilniaus rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.