Vilniaus rajono Pagirių gyventoją Stanislovas C. Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė antradienį. Trečiadienį, baigiantis darbo dienai vyras buvo atvestas į Vilniaus rajono teismą.
Teisme advokatas įrodinėjo, kad jo klientas – dirbantis, minimalią algą gaunantis ir per 20 metų susituokęs žmogus, negalėjo padaryti sunkaus nusikaltimo.

Esą rugsėjo 25 d. pareiškimą apie išžaginimą ir telefono vagystę parašiusi moteris kreipėsi ne iš karto. Visgi policijos pareigūnų duomenims, neblaivi moteris užtruko tik kol sugrįžo į Pagirius iš vietos, kur ją buvo nuvežęs užpuolikas.

Kaltę dėl žaginimo neigiančio Stanislovo C. advokatas teisme siekė įrodyti, kad su moterimi į mišką vyras važiavo moteriai sutikus. Advokato pasvarstymais, galbūt seksas nebuvo toks geras, kad moteris parašė pareiškimą.

Valstybinį kaltintoją ir gynybą išklausęs teismas Stanislovą C. leido suimti 20-čiai dienų. Vėliau viskas priklausys nuo tyrimo eigos.

Tiriant nusikaltimą prašoma ir žmonių pagalbos, prašoma kreiptis moteris, kurios nukentėjo nuo Stanislovo C.

Pareiškimą parašiusi moteris nurodė, kad ji stovėjo stotelėje ir laukė autobuso, kai prie jos automobiliu privažiavęs kažkoks vyras pasiūlė pavežti iki namų. Tačiau ji buvo nuvežta ne į namus, o į Pagirių mišką, kur po išžaginimo vyras ją išmetė iš automobilio ir pagrobė mobilųjį telefoną.

Išžaginimu įtariamam vyrui gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.