Trys jų sulaukė laisvės atėmimo bausmių: 21 metų T. R. laisvės neteko penkeriems metams trims mėnesiams, 23 metų A. D. – trejiems metams šešiems mėnesiams, 24 metų R. E. – ketveriems metams, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Vienam teisiamųjų – 21 metų A. B. už bendrininkų nusikalstamu būdu gauto – pagrobto mobilaus ryšio telefono realizavimą paskirta keturių mėnesių viešųjų darbų bausmė, jis įpareigotas 100 valandų – po 25 valandas per mėnesį dirbti visuomenės labui.

Dviem teisiamiesiems – 19 metų M. D. ir 20 metų A. Š., kurie buvo sumanę neteisėtu laisvės atėmimu ir savavaldžiavimu atsiimti skolą, pavyko susitaikyti su nukentėjusiuoju – jie buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės nutraukus bylą pagal Baudžiamojo kodekso 38 str.

Toks sprendimas išnagrinėjus Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorės Linos Šimonienės perduotą nusikaltimų nuosavybei, žmogaus laisvei ir valdymo tvarkai baudžiamąją bylą priimtas miesto apylinkės teisme.

Pernai spalio pabaigoje dviejų picerijų pasiuntinius, atvežusius užsakytas picas nurodytais adresais į namus, buvo užpuolę ir apiplėšę neblaivūs jauni panevėžiečiai, sumanę tokiu būdu prasimanyti maisto ir pinigų.

Spalio 27 dieną pirmasis nuo plėšikų nukentėjo uždarosios akcinės bendrovės „Ponas“ picų išvežiotojas. Apie pusę dešimtos vakaro užsakytą picą į Vingio gatvę atvežusį pasiuntinį užpuolę jaunuoliai panaudojo fizinį smurtą ir atėmė du mobiliuosius telefonus „Nokia“, 180 litų, išdaužė automobilio „Kia Picanto“ žibintą, iš jo salono išlupo magnetolą JVC.

Paskutinę spalio dieną apie 19 val. buvo užpultas į Stoties gatvę atvykęs kitos bendrovės – „XXL pica“ pasiuntinys. Plėšikai, įrėmę jaunuoliui peilį į šoną, atėmė pašildomą krepšį su pica, du mobiliuosius telefonus, 500 litų, asmeninius daiktus.

Teismas patenkino 1305 litų civilinius ieškinius nukentėjusiųjų turtinei žalai atlyginti.

Už plėšimą panaudojant smurtą baudžiama laisvės atėmimu iki šešerių, už plėšimą panaudojant ginklą ar peilį – iki septynerių metų, už didelės vertės turto pagrobimą su bendrininkų grupe – iki dešimties metų.