Ryte VSAT Varėnos rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai ties Varėnos rajono Senovės kaimu aptiko per sieną iš Baltarusijos vedančius kelių asmenų pėdsakus. VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi paieškos grupę iškart nuvedė link kelio Kabeliai – Druskininkai. Čia pėdsakai dingo.

Varėnos rinktinės pasieniečiai tęsė paiešką ir netrukus už pusantro kilometro nuo Varėnos rajono Marcinkonių kaimo užklupo keliu einančius du įtartinus vyrus. Jie turėjo krepšius su asmeniniais daiktais ir VSAT pareigūnams pateikė 28 bei 34 metų Gruzijos piliečiams išduotus pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo vizų, suteikiančių teisę užsieniečiams legaliai patekti į Šengeno erdvę.

Nelegalai buvo sulaikyti. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Tą pačią dieną įtartinus pėdsakus, vedančius į Lietuvą iš Baltarusijos, aptiko ir ties Varėnos rajono Kaziukonių kaimu patruliavę Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai.

VSAT pareigūnai taip pat patikrino aplinkines vietoves dalyvaujant pasieniečiui kinologui su tarnybiniu šunimi. Po kelių valandų du įtartinus keliautojus ties Varėnos rajono Čepelūnų kaimu sulaikė rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai. Nuo sulaikymo vietos iki valstybės sienos – apie 4 kilometrus.

Nustatyta, kad ir šie abu atėjūnai yra iš Gruzijos. 33 ir 50 metų vyrai turėjo asmeninių daiktų ir savo vardais išduotus minėtos valstybės piliečių pasus be vizų. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir šiuo atveju Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar du nelegalai sekmadienį įdienojus įkliuvo ir VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiams. Jie gavo informacijos, kad ties Šalčininkų rajono Versekėlės kaimu pastebėti du įtartini asmenys.

Į šią vietą operatyviai nuvykę VSAT patruliai už maždaug pusantro kilometro nuo sienos su Baltarusija sulaikė du vyrus. Paaiškėjo, kad tai savo šalies pasus turėję 29 ir 39 metų gruzinai. Dokumentuose nebuvo vizų. Užsieniečiai, kaip ir prieš tai sulaikyti jų tėvynainiai, turėjo asmeninių daiktų. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Varėnos rinktinės pasieniečiai tądien pradėjo jau trečią ikiteisminį tyrimą.

Pirmadienį priešpiet visi šeši nelegalai, uždaryti A. Barausko ir Kabelių užkardose, buvo apklausiami tyrimus atliekančių VSAT Varėnos rinktinės pareigūnų.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 259 nelegalus iš Gruzijos.