Operatyviai pasidalinus informacija su Lenkijos kolegomis, pastarieji Lenkijoje sulaikė ir trečią vilkiką, gabenusį panašų kiekį cigarečių kontrabandos. Bendra tik Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė – apie 5 mln. 700 tūkst. Lt

Turėdami informacijos, kad per Lietuvos sieną spalio 15-osios naktį gali būti bandoma pervežti didžiulę cigarečių kontrabandos siuntą, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai apie tai informavo Vilniaus TM kolegas.

Apie puse keturių nakties į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo šios šalies piliečio Y. B. vairuojamas vilkikas „Man“. Vairuotojas deklaravo gabenantis presuotų pjuvenų briketus, tačiau muitinės pareigūnams detaliai patikrinus krovinį, paaiškėjo, kad legalaus krovinio vilkike beveik nebuvo. Kone visa puspriekabė buvo prikimšta baltarusiškų cigarečių „Fest“, „Magnat“, „NZ“ dėžių.

Iš viso šiuo vilkiku mėginta pervežti 800 dėžių (t.y. 405 tūkst. pakelių) nelegalių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2 mln. 869 tūkst. Lt.

Antrasis krovininis vilkikas, taip pat tariamai vežęs pjuvenų briketus, muitininkams įkliuvo jau ryte. Apie 9 val. poste buvo detaliai patikrintas Baltarusijos piliečio V. M. vairuotas vilkikas „Renault“. Automašinos puspriekabėje irgi rastas panašus kiekis – apie 800 dėžių nelegalių rūkalų. Tiesa, muitinės pareigūnų manymu, cigarečių šiame vilkike gali būti ir daugiau – jos šiuo metu dar skaičiuojamos.

Trečias vilkikas su panašiu kiekiu – 600 dėžių cigarečių kontrabandos, muitinės pareigūnams operatyviai pasidalinus informacija su Lenkijos kolegomis, lenkų muitininkų buvo sulaikytas šios šalies teritorijoje, maždaug už 150 km nuo Lietuvos sienos.

Iš viso Raigardo kelio poste tądien buvo sulaikyta apie 810 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, kurių vertė – apie 5 mln. 738 tūkst. Lt.
Abu vilkikus vairavę Baltarusijos piliečiai buvo sulaikyti dviem paroms.

Ši Lietuvos muitinės pareigūnų sulaikyta cigarečių kontrabanda šiemet viena didžiausių.