Šampaninių gaujos narys buvo pasirašęs pasižadėjimą neišvykti ir reguliariai registruotis policijoje, tačiau nuo liepos vidurio joje nebepasirodė. Spalio pradžioje kriminalistai apsilankė kaltinamojo namuose, bet ir čia jo nerado. Tad Daktarų grupuotės bylai einant į pabaigą kolegija nusprendė paskelbti A. Šimėno paiešką, jam skirtą kardomąją priemonę pakeisti į suėmimą ir jo bylą atskirti.

Žinių, kur galėtų būti A. Šimėnas, pareigūnai neturi.

Kriminalistų apklausti vyro kaimynai tikina seniai nematę, girdėję, kad jis gali būti JAV. Ten A. Šimėnas kurį laiką gyveno. Vėliau jis buvo sulaikytas ir perduotas Lietuvai.

Be A. Šimėno su teisėsauga bendradarbiavo dar šeši grupuotės nariai, kai kurie iš jų paskui teisme parodymų išsigynė. A. Šimėnas taip pat. Jis kaltinamas dalyvavęs organizuotos gaujos veikloje bei vienoje iš žmogžudysčių - bendro Arvydo Mučinsko, pravarde Mačialka, nužudyme. A. Šimėnas teisme sakė, kad buvo išvykęs į JAV ir nežinojo, koks likimas ištiko A. Mučinską. Kiti gaujos nariai pasakojo, kad A. Mučinskas buvo žiauriai sumuštas, o paskui pasmaugtas. Jo kūnas nerastas iki šiol.