Prokuroras Sigitas Jankauskas jau buvo baigęs bylos tyrimą, tačiau jį teko atnaujinti, nes vienas iš nukentėjusiųjų pateikė papildomų duomenų apie patirtus sužalojimus ir gydymą.

„Vienas nukentėjusiųjų pateikė papildomų duomenų, kad išleistas iš ligoninės dar gydėsi privačiai. Teismo medicinos ekspertai turės atlikti papildomus tyrimus dėl jo patirtų sužalojimų sunkumo. Tyrimas jau buvo baigtas, tačiau dar neperdavus teismui teko jį atnaujinti dėl gautos papildomos informacijos“, – sakė S. Jankauskas.

Balandžio mėnesį „Mercedes Benz S320“ automobiliu Geležinio Vilko gatve važiavęs A. Tumėnas trenkėsi į stovintį policijos patrulių automobilį ir sužalojo tris pareigūnus. Per avariją sudaužytas ir „Mercedes-Benz E280“, kuris stovėjo greta policijos mašinos. Nukentėjo šio automobilio vairuotojas ir keleivė.

Teismo ekspertų nustatytų patirtų sužalojimų sunkumo neginčijo nė vienas policijos pareigūnas. Papildomus duomenis apie gydymo eigą prokurorui pateikė per avariją prie savo automobilio stovėjęs vyras. Pirminiais duomenimis, šiam žmogui buvo nustatytas smegenų sukrėtimas.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra turi ir nukentėjusiųjų ieškinius. Prokuroro teigimu, nukentėję žmonės patirtą žalą vertina dešimtimis tūkstančių litų.

Tyrimą atliekantis prokuroras sakė, kad teismo bus prašoma aiškintis ir dėl A. Tumėno girtumo, nes vyras paspruko iš avarijos vietos. Pas policijos pareigūnus tik po kelių dienų su advokatu atvykęs garsios advokatės žentas tikino, kad per avariją nebuvo girtas. Gauti duomenys iš medikų prokurorui abejonių dėl girtumo neišsklaidė. Anot S. Jankausko, medikų duomenys nei paneigia, nei patvirtina A. Tumėno blaivumą avarijos metu.

Per avariją du policijos patruliai patyrė smegenų sukrėtimą, kartu su jais dirbusiai patrulei buvo sumušta krūtinė ir sužalotas smakras.

Avarijos kaltininkas paspruko automobilyje palikęs girtą draugą, kuris nenorėjo kalbėtis su pareigūnais ir išduoti, kas sėdėjo prie „Mercedes Benz S320“ vairo.