Įvykio vietoje dirba ugniagesiai-gelbėtojai, policija. Buvo evakuoti šiose apylinkėse buvę žmonės. Dvi moterys iš greta esančios įmonės pasijuto blogai, jos išvežtos į ligoninę.

Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija nustatė, kad lauke amoniako koncentracija nepadidėjusi, tik pastato viduje.

Ugniagesiai amoniako garus bando nusodinti vandens užtvaromis.

Papildymas:

Kaip DELFI pasakojo Vilniaus visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė, amoniakas – tai specifinį kvapą turinčios dujos, kurios veikia organizmą įkvėpus, taip pat per odą. Jos dirgina viršutinius kvėpavimo takus ir odą, gali prasidėti akių perštėjimas ir ašarojimas, o didelės amoniako koncentracijos gali ir nudeginti kvėpavimo organus ar odą. Kraštutiniu atveju dėl amoniako gali netgi sustoti kvėpavimas.

„Sunku pasakyti, kokia kvapo koncentracija įvykio vietoje. Jeigu evakuojami žmonės, galima įtarti, kad ji didelė, tačiau nemanyčiau, kad tokia didelė, kad kiltų pavojus gyvybei“, - svarstė specialistė.

Anot pašnekovės, Vilniaus visuomenės sveikatos centras pranešimo apie avariją dar negavo, tad galima įtarti, kad vietinių gyventojų aplink nėra. „Priešingu atveju pagal ekstremalių įvykių sistemą mes būtume iš karto gavę pranešimą“, - sakė A. Razmienė.