Apie 11 val. Alytaus apskrities policijos kinologai, kurių pastatas įsikūręs prie Alytaus pataisos namų, tolumoje išgirdo garsą, būdingą suslėgto oro patrankai. Nieko nelaukdamas, siekdamas užkardyti uždraustų daiktų patekimą į įkalinimo įstaigą, kinologas su tarnybiniu šunimi nuskubėjo į vietą, iš kurios sklido garsas, praneša Alytaus apskrities policija.

Policijos pareigūno klausa neapgavo – aptiktos dvi oro patrankos, kuriomis vykdomi uždraustų daiktų permetimai laisvės atėmimo bausmes atliekantiems nuteistiesiems.

Radinys nebūtų nieko ypatingai nustebinęs, nes aptinkamas jau nebe pirmą kartą, tačiau įrenginio mechanizmas ir konstrukcija pareigūnus privertė detaliai išanalizuoti netikėtai surastas oro patrankas. Įrenginys unikalus tuo, kad veikia sužadintas impulso, kurį duoda skambutis į mobilųjį telefono aparatą, pritaisytą prie įrenginio. Pasak kriminalinės policijos tyrėjų, taip veikia ir sprogstamieji įtaisai.

Suslėgto oro įrenginys buvo nudažytas maskuojančia žalia spalva, artima gamtos spalvoms. Įprastai nusikaltėliai nesivargina maskuoti šių įtaisų. Šįkart pasistengta iš peties, kruopščiai rengtasi nusikaltimui.

Nors įtariamųjų sučiupti nepavyko, tačiau įvykio vietoje rasti ir paimti supakuoti daiktai, kurie nepasiekė galutinio tikslo.

Neleistinų daiktų perdavimo būdai tampa vis įvairesni, neretai kelia pavojų ne tik pareigūnams, bet ir aplinkiniams, o kartais tiesiog kelia nuostabą.