Vilkikas rusiškais numeriais susidūrė su lietuvišku benzovežiu. Iš benzovežio išsiliejo apie 6 tonas dyzelino, ugniagesiai jį užpylė putomis.

Eismas Savanorių pr. išvažiuojant iš miesto kurį laiką buvo visiškai uždarytas, įvažiuojant į miestą apribojimų nebuvo.

Avarija įvyko ties 187 pastatu, Savanorių pr. važiuojant link Kauno.

Praėjus maždaug valandai po avarijos policija atidarė vieną eismo juostą Kauno kryptimi, tačiau pravažiavimas pro avarijos vietą buvo sudėtingas, todėl Savanorių prospekte susidarė didžiulė spūstis. Policija siūlė vairuotojams važiuoti pro Gariūnus. Šiuo metu automobiliai gali važiuoti.

Statomos boninės užtvaros

Po įvykio, kai Vilniuje iš benzinvežio išsiliejo 6 tonos dyzelino, ugniagesiai gelbėtojai iš Vilniaus ir Kauno trečiadienio vakarą stato bonines užtvaras Neries upėje ties Vieviu, Panerių kaime.

Tai BNS trečiadienio vakarą sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo centro atstovas.

Ugniagesiai gelbėtojai avariją bandė likviduoti specialiomis putomis, tačiau dalis teršalų vis tie pateko į Neries upę, kuri teka netoli įvykio vietos. Manoma, kad teršalai į upę nutekėjo lietaus kanalizacijos vamzdžiais, incidento metu sostinėje lijo.

Pasak PAGD atstovo, boninės užtvaros buvo statomos ir Neryje Vilniuje.