Bylos duomenimis, vasaros vakarą kartu praleidę besivaišindami viename bute jauni panevėžiečiai apsvaigo, vienas neblaivių vaikinų – T. K. pasikėsino seksualiai prievartauti merginą. Reikalaudamas tenkinti aistrą prieš jos valią panaudojo fizinį smurtą – sudavė plaštaka į skruostą, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Išsigandusi nukentėjusioji pabėgo ir išvengė išprievartavimo.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis teigė, kad baudžiamosios atsakomybės sulaukęs jaunuolis nuteistas pagrįstai. Šiuo atveju pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką buvo tyčinis veikimas, kuriuo tiesiogiai buvo pradėtas daryti nusikaltimas, tačiau veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių – nukentėjusiajai pavyko pabėgti.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, prokuroras kaltinamajam siūlė baigti baudžiamąjį procesą supaprastinta tvarka – teismo baudžiamuoju įsakymu, bet nenorėjęs pripažinti savo kaltės vaikinas nesutiko tikėdamasis išteisinimo ir apsiriko – buvo pripažintas kaltu ir suimtas teismo salėje.

Už lytinės aistros tenkinimą su žmogumi prieš šio valią panaudojant smurtą ar grasinant jį panaudoti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.