Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad Tomas K. baudą turės sumokėti per šešis mėnesius.

Nuteistajam buvo skirta bausmė yra švelnesnė nei numatyta įstatyme – už narkotinių medžiagų kontrabandą yra numatytas tik laisvės atėmimas.

„Laisvės atėmimo bausmės paskyrimas neigiamai paveiktų nuteistojo asmenybę, ir tokia bausmės rūšimi nebūtų pasiekti įstatyme numatyti bausmės tikslai“, – teismas pažymėjo, kad kauniečio nusikalstamą elgesį įtakojo liberalesnis užsienio valstybės požiūris į narkotines medžiagas.

„Tomas K. prisipažino padaręs jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi, yra socialiai atsakingas, turi darbą, jo nusikalstamą elgesį įtakojo liberalesnis užsienio valstybės požiūris į narkotines medžiagas, nusikaltimas padarytas atsitiktinai, spontaniškai, jis nebuvo iš anksto suplanuotas, nebuvo Tomo K. gyvenimo būdo ir ankstesnio elgesio pasekmė“, – nurodė teisėjų kolegija.

Bylos duomenimis, Tomas K. buvo sulaikytas praėjusių metų gruodžio 9-ąją Kauno oro uoste, kai „Ryanair“ lėktuvu parskrido iš Eindhoveno (Nyderlandų Karalystė). Turistą patikrinę muitinės pareigūnai nustatė, kad jis savo kelnių kišenėje turėjo 2,807 g kanapių ir jų dalių.

Trumpam į Olandiją paviešėti išvykęs kaunietis pareigūnams aiškino, kad kanapes nusipirko „Coffe Shope“. Vyras sakė, kad narkotines medžiagas ketino suvartoti pats.