Kaip pranešė Valstybinė gaisrininkų ir gelbėtojų tarnyba, autobusu važiavo 27 Ukrainos piliečiai, kurių amžius nuo 14 iki 17 metų. Sportininkai vyko iš Taline surengtų varžybų namo į Lvovą.

Būtinosios medicininės pagalbos tarnybos vadovas Armandas Plorinšas televizijos kanalo LNT programai „900 sekundžių“ sakė, kad autobuse buvo 27 keleiviai. Po avarijos į ligoninę buvo nuvežta 18 žmonių – aštuoni suaugusieji ir dešimt nepilnamečių.

A. Plorinšas teigia, kad paaugliai sunkių traumų nepatyrė, keliems nustatytas smegenų sutrenkimas ir raktikaulių lūžiai. Labai sunkiai traumuotas vienas suaugęs keleivis, jis nuvežtas į Geilezero ligoninę. Dar dviejų nukentėjusiųjų būklė sunki.

Per avariją nukentėjusiems keleiviams pagalbą teikė aštuoni greitosios medicininės pagalbos automobiliai.

Autobusas ir sunkvežimis susidūrė kaktomuša ties Salaspiliu išvažiuojant iš kelio Baltezeras – Saulkalnė (A4 kelias) plente Ryga-Daugpilis (A6 kelias). Autobusas pravažiavo viaduką ir judėjo nuvažiavimu žemyn į Daugpilio pusę, o su juo susidūręs sunkvežimis važiavo nuo Rygos pusės ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

Valstybinė gaisrininkų ir gelbėtojų tarnyba pranešė, kad per eismo įvykį nukentėjo devyni nepilnamečiai ir devyni suaugusieji, tarp jų ir sunkvežimio vairuotojas. Nukentėjusieji nugabenti į Rygos medicinos įstaigas – Vaikų universitetinę klinikinę ligoninę ir Gailezero ligoninę, likę dešimt kelių nuvežti į Salaspilio ligoninę.

Latvijos televizijos laidai „Labas rytas, Latvija“ gelbėtojų tarnybos operatyvinis darbuotojas sakė, kad po susidūrimo keleivinis autobusas nuriedėjo į nedidelį griovį, tačiau išsilaikė ant ratų ir ant stogo neapsivertė. Daugumai nukentėjusiųjų išvaduoti iš autobuso prireikė gelbėtojų pagalbos.

Įvykio vietoje išsiliejo didelis kiekis degalų ir variklio tepalų. Avarijos padaryta žala kelių infrastruktūrai bus likviduojama maždaug vieną dieną. Avarijos vietoje šiuo ruožu judančiam transportui organizuotas aplinkkelis.