Netikėto sulaikymo siekęs išvengti Ž. K. iššoko iš automobilio ir puolė bėgti, bet buvo sulaikytas – besipriešindamas dėl netikėto suėmimo antrankius uždedantiems pareigūnams vienam jų įkando.

Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokuroras Paulius Jasiukaitis teigia, kad pasislėpęs ir pažeidęs iki nuosprendžio įsiteisėjimo paliktą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykt ir įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje nuteistasis siekė išvengti paskirtos bausmės atlikimo, besislapstydamas darė naujus nusikaltimus, buvo pavojingas visuomenei. Tačiau buvo paieškomas ir sulaikytas, nors ir pasipriešino pareigūnams.

Jis bus pasiųstas atlikti ankstesniu nuosprendžiu paskirtą bausmę į pataisos namus po to, kai bus apklaustas įtariamuoju atliekant naujus ikiteisminius tyrimus dėl pasipriešinimo pareigūnams jų tarnybos metu, sveikatos sutrikdymo ir svetimo turto pagrobimo įsiveržus į butą, kankinant ir panaudojant psichinį smurtą.

Visų Šventųjų dieną pernai Panevėžyje, Žemaičių gyvenamojo rajono viename butų garsi muzika trikdė kaimynų poilsį, tačiau namo gyventojų bendrijos valdybos narys, atėjęs perspėti triukšmadario nuomininko, sulaukė Ž. K. chuliganiško išpuolio ir gerokai nukentėjo – buvo sumuštas ir suspardytas. Ši byla jau išnagrinėta miesto apylinkės teisme, 29 metų Ž. K. paskirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, taip pat jam priteista atlyginti du tūkstančius turtinės ir du tūkstančius litų neturtinės žalos nukentėjusiajam.

Kovo 17 d. naktį, praėjus vos penkioms dienoms po nuosprendžio paskelbimo, Ž. K., kartu dviem bendrininkais įsiveržęs į vieną butą Parko gatvėje ir panaudojęs fizinį smurtą prieš moterį, papurškęs jai į akis dujų, nuplėšė nuo kaklo grandinėlę, numovė auksinius žiedus, atėmė rankinę su pinigais, dokumentus, mobiliojo ryšio telefoną, banko mokėjimo korteles ir striukę – pagrobė daugiau kaip septynių tūkstančių litų vertės daiktų.

Liepos mėnesio 9 d. ankstų rytą priemiestinėje Stetiškių gatvėje Ž. K. chuliganiško išpuolio metu peiliu dūrė vyriškiui į koją ir jį sužalojo, nukentėjusiajam buvo nustatytas sveikatos sutrikdymas.

Ikiteisminius tyrimus atlieka Panevėžio apskrities policijos komisariato miesto komisariato ir Autotransporto priemonių grobimų tyrimų skyriaus pareigūnai, tyrimus kontroliuoja ir organizuoja Panevėžio apygardos Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorai.

Už vengimą atlikti arešto ar laisvės atėmimo bausmę baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, už pasipriešinimą valstybės tarnautojams – iki trejų metų, už svetimo turto pagrobimą panaudojant fizinį smurtą – iki šešerių metų.