Į įvykio vietą išsiųstos Dusetų priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Zarasų greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Atskubėjus ugniagesiams iš fekalijų kyšojo tik mažylio galva. Tačiau paaiškėjo, kad prie autobusų stotelės esančio seno viešojo tualeto rezervuaro skylė tokia nedidelė, kad pro ją į vidų negalėjo pralįsti nė vienas iš ugniagesių - vyrams anga buvo pernelyg siaura. Ieškant būdo, kaip pasiekti skęstantį vaiką, berniukas grimzdo vis gilyn.

Tada į pagalbą pasisiūlė smulkaus sudėjimo civilis vyras. Ugniagesiai, laikydami jį už kojų, nuleido į tualeto duobę. Vaikas tuo metu paniro visiškai. Bet vyriškiui pavyko jį užčiuopti ir sugriebti, tada ugniagesiai juos abu ištraukė iš duobės.

Berniukas (gimęs 2010 m.) kosėjo, tačiau, pasak gelbėtojų, buvo sąmoningas. Jis buvo akimirksniu perduotas greitosios pagalbos medikams, kurie jį išvežė į Utenos ligoninę. Kadangi Zarasų rajono policijos pareigūnai nebuvo pasiųsti į nelaimės vietą, netrukus po įvykio dar nebuvo aišku, kokiomis aplinkybėmis mažylis įkrito į tualeto duobę.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai DELFI sakė, jog vyriškis, laiku atskubėjęs į pagalbą, bus apdovanotas.