"Ligonio gyvybei buvo kilęs rimtas pavojus - inkstas plyšo per pusę. Tokią sunkią traumą, be abejo, galėjo sukelti prieš pacientą panaudotas smurtas. Sužalojimų matyti visame kūne", - "Lietuvos rytui" sakė Kauno klinikų Urologijos klinikos vadovas Mindaugas Jievaltas.

Židinių meistras A.Miščiokaitis ligoninėje guli nuo praėjusio šeštadienio nakties. Policininkai A.Miščiokaičio artimiesiems net nepasivargino pranešti, kad vyras dėl sunkios būklės išvežtas į ligoninę.

Policijos pareigūnus iškvietęs jo 25 metų sūnus Aurimas skundėsi, jog girtas tėvas namuose kelia triukšmą. Jauna policininkė ir du jos kolegos vyrai pareiškė, kad triukšmadariui teks vykti į komisariatą. Anot jurbarkiškio, forminti buitinio konflikto policininkai neskubėjo, todėl jis pasakė palauksiantis komisariato koridoriuje, kol pareigūnai baigs vakarieniauti.

"Kai pasukau prie durų, vienas pareigūnas mane pasivijo ir stipriai spyrė į veidą", - A.Miščiokaitis ranka palietė didelę mėlynę po akimi. Vyriškiui išbėgus į koridorių, prie jo prišoko kitas pareigūnas.

"Jis sulenkė kelį ir dusyk spyrė į pilvą. Dar pajutau stiprų smūgį į nugarą. Man pasidarė tamsu akyse. Anot nukentėjusiojo, prieš jį smurtavo du apie 25-30 metų pareigūnai, vienas - gana stambus. Egzekuciją esą stebėjo dar keturi ar penki policininkai, kuriems tai, matyt, buvo linksma naktinė pramoga."

Medikai į policiją buvo iškviesti tik apie vidurnaktį, kai vyriškiui darėsi vis blogiau. "Keisčiausia, kad aš netgi nebuvau apklaustas dėl namuose tarp manęs ir artimųjų kilusio buitinio ginčo", - pareigūnų įžūlumu stebėjosi jurbarkiškis.

Mindaugas Baranauskas, Jurbarko rajono policijos komisariato viršininkas, dienraščiui komentavo: „Dėl šio incidento atliekamas tarnybinis patikrinimas, manau, bus pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. Po to išaiškės, ar pareigūnai smurtavo prieš žmogų. Per ketverius mano darbo metus šis atvejis yra tiktai antras, kai pareigūnai apkaltinami sumušimu. Didelė dalis komisariato patalpų yra filmuojamos, bet konkrečių vietų, kuriose yra įrengtos vaizdo kameros, aš jums nesakysiu. Juk nenorėtumėte, kad visi žinotų, kur jūsų namuose filmuojama.”