Praėjusį penktadienį pareigūnai sulaikė "Audi 100 C4" bandžiusį pagrobti nusikaltėlį, o šeštadienį sučiupo panašų automobilį vogusius du kauniečius: 22 metų Rolandą Griškevičių ir 17-metį Egidijų Daračių. Šiandien bus kreiptasi į teismą dėl R.Griškevičiaus ir E.Daračiaus suėmimo.

Penktadienio vidurdienį Savanorių prospekte Kauno autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus pareigūnams įkliuvo kartą už chuliganizmą jau teistas 21 metų Renaldas Laimus. Jis buvo sulaikytas, kai mėgino pagrobti 1991 metais pagamintą automobilį "Audi C4", kainuojantį apie 10 tūkst. litų.

Automobilis su tranzitiniais registracijos numeriais nusikaltėlių dėmesį patraukė jau po 15 minučių. Vaikinas mikliai atrakino automobilio dureles, o policininkai jį sulaikė tuomet, kai jis jau buvo įjungęs "Audi" variklį.

R.Laimus susijęs su "Centro" nusikalstamu susivienijimu. Jis įtariamas kelių mašinų vagystėmis, taip pat išpirkų už jas reikalavimu. Kaunietis buvo sulaikytas 48 valandoms. Jis iš dalies pripažįsta savo kaltę.

Ketvirtadienį Kaune buvo pagrobti net du prabangūs automobiliai. Nekilnojamojo turto prekybos bendrovės vadovas apie 22 valandą prieš 4 metus pagamintu automobiliu BMW 728 grįžo į namus Kalvarijos gatvėje.

Nors vartai į kiemą visada būna atidaryti, šį kartą viena vartų pusė buvo uždaryta. Verslininkas neišjungęs variklio išlipo iš automobilio jų atidaryti. Tuo metu prie jo priėjo kaukėtas vyras su atkištu pistoletu.

Vėliau prie jo prisiartino dar vienas kaukėtas banditas. Jie sėdo į mašiną ir nuvažiavo. Policijos pareigūnai įtaria, kad nusikaltėliai kauniečio tykojo ir trečiadienį, nes tą dieną vartai taip pat buvo priverti. BMW kaunietis įsigijo bendrovėje "Hanza lizingas" išperkamosios nuomos būdu.

Ketvirtadienį apie 21 valandą prabangus 2001 metų automobilis "Audi A6" pavogtas Smalininkų gatvėje. Juo važinėjo konditerijos įmonės "Kraft Foods Lietuva" darbuotojas. Kaunietis automobilį be priežiūros paliko vos valandai, jame buvo įrengta moderni apsaugos sistema. "Audi" drausta draudimo bendrovėje "Ergo Lietuva". Abu pagrobti automobiliai nesurasti.

Šeštadienį pilkos spalvos "Audi 100 C4" su tranzitiniais numeriais trumpam buvo paliktas Aleksote, prie S.Dariaus ir S.Girėno oro uosto. Jį stebėjo autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus ir "Aro" pareigūnai. Po vidurdienio prie automobilio atsirado R.Griškevičius ir E.Daračius.

Kauniečiai nesunkiai įveikė "Audi" durelių užraktą ir įsėdo į automobilį. Vos įjungtas mašinos variklis staiga užgeso. Tuo pačiu metu prie automobilio prišoko pareigūnai.

R.Griškevičius ir E.Daračius iššoko iš mašinos ir nubėgo į skirtingas puses. Vieną kaunietį nusivijo autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus, o kitą - "Aro" pareigūnai. Šiems teko kelis kartus iššauti į orą.

Automobilių vagių gaudynes stebėjo į aviacijos muziejų atvykusių turistų grupė. Žmonės nesuprato, kas vyksta, nes lėktuvų kilimo taku važinėjo automobiliai ir lakstė kaukėti vyrai.

Sulaikyti įtariamieji mėgino neigti vogę automobilį. Vienas tikino oro uoste sportavęs, o kitas - bėgęs, nes taip elgtis liepęs jį pasivijęs draugas.