Į teisėjo klausimą, ar supranta, kuo yra kaltinamos, abi teisiamųjų suole atsidūrusios gimnazistės atsakė teigiamai ir pripažino savo kaltę.

26 781 lito turtinę ir keturių milijonų litų neturtinę žalą atlyginti reikalaujantys Nedos tėvai sakė, kad po šios tragedijos pašlijo abiejų sveikata. „Jos ne vieną žmogų nužudė, jos nužudė visą mūsų šeimą. Nebeturime mes ateities, nes praradome vienturtę dukterį”, – teisme sakė Dalia R. Teisėjo paklausta apie galimą šio nusikaltimo motyvą, savo atžalos netekusi šiaulietė atsakė: „Čia tokia nesąmonė, kurios neįmanoma suvokti. Rimčiausia priežastimi galėjo tapti mano dukters ir V.Vaitiekaitytės santykiai su tuo pačiu vaikinu. Dėl to Jono ten jau buvo nebe trikampiai, o keturkampiai. Tačiau mano duktė santykius su šiuo vaikinu jau buvo senokai nutraukusi.” Kurį laiką su Neda R. draugavęs Jonas T. vėliau draugavo ne tik su V.Vaitiekaityte. Šį vaikiną pažįstami buvo pastebėję vaikštantį po miestą ir su V.Lietuvninkaite.

Teisme Dalia R. prisiminė, kaip duktė papasakojo apie dar vasarį įvykusį keistą susitikimą su V.Vaitiekaityte. Tąkart mokykloje į šalį Nedą pasivedusi V.Vaitiekaitytė jai parodė neseniai įsigytus skalpelius. „Kokius aštrius skalpelius turiu, kaip noriu žudyti visus tuščius žmones”, – dukteriai tąkart V.Vaitiekaitytės ištartus žodžius teisme pakartojo Dalia R.

Nedą taip pat pažinojusi 18 metų Agnė Š. teisme sakė, kad su šia drauge skaipu paskutinį kartą bendravo pernai liepos 14-ąją. „Neda R. tuomet man parašė, kad eis susitikti su V.Vaitiekaityte. Kai paklausiau, kodėl taip darys, ji atsakė, kad eis pasirinkti paskalų”, – prisiminė Agnė Š.
Baigdama bendravimą Neda draugei parašė: „Einu ruoštis paskutinei savo dienai.” Agnė Š. tvirtino šiuos žodžius supratusi kaip juodąjį humorą ir parašė: „Apsirenk gražiai.”