Ikiteisminį tyrimą atlikusi Vilniaus apygardos prokuratūra 46 metų T. Vasilevskiui pateikė kaltinimus dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir platinimo, o jam iškeltą baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui.

Tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad Gibonas birželį iš vieno asmens už 3 tūkst. Lt nusipirko 18 g kokaino, iš kurių apie 2 g pardavė vilniečiui Modestui Anusauskui. Kitas narkotines medžiagas (apie 16 g) pareigūnai rado pas T. Vasilevskį per kratą.

Kartu su T. Vasilevskiu prieš teismą stos ir narkotines medžiagas įsigijęs M. Anusauskas.

Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime (TIK) teismo laukiantis T. Vasilevskis pirmadienio popietę buvo atvežtas į teismą – baudžiamąją bylą nagrinėti ketinanti teisėja Aušra Valinskienė svarstė, ar patenkinti valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro Remigijaus Matevičiaus prašymą ir kaltinamajam dar trims mėnesiams pratęsti suėmimą.

Prokuroras pažymėjo, kad T. Vasilevskiui gresia laisvės atėmimo nuo 2 iki 8 metų bausmė.

„Šiais metais jis jau buvo teistas dėl narkotikų įgijimo savo reikmėms ir dabar vėl turi pakankamai rimtą bylą, – teisme sakė R. Matevičius. – Manau, kad nėra išnykę įstatyme numatyti pagrindai – suvokdamas, kokia griežta bausmė gresia už jam inkriminuojamus nusikaltimus, T. Vasilevskis gali bėgti ir slėptis nuo teismo“.

Bendrovėje „Auksinis asilas“ vadybininku iki suėmimo dirbęs T. Vasilevskis neigė, kad paleistas į laisvę pasislėps nuo teismo.

„Niekur nesiruošiu bėgti – sunkiai serga mano tėvas, reikia jam surasti žmogų, kuris jį prižiūrėtų, – aiškino Gibonas. – Aš iš narkotikų nieko neuždirbau, laisvėje dirbau normalų darbą, galėdavau pas tėvą bet kada atvažiuoti“.

Gibonas sakė, kad parduotuvėms „Vilniaus juvelyrika“ ieškodavo žmonių, norinčių parduoti auksą, per mėnesį į rankas gaudavo 4-5 tūkst. Lt.

Buvusi „Vilniaus brigados“ garsenybė neslėpė, kad kartais vartoja narkotikus, tačiau, nors ir pripažino jam pareikštus kaltinimus, aiškino, jog narkotikų nepardavinėjo.

„Aš jų nepardaviau, tik pavaišinau, o kad padėjo pinigus į mašiną..., – sakė T. Vasilevskis. – Jis manęs klausė, ar turiu, sakiau, kad yra ir daviau, o kai jis turės ir man reikės, paprašysiu, jis man duos. Noriu patikinti, kad kaltę visiškai pripažįstu“.

Tiesa, tokie kaltinamojo teiginiai neįtikino teisėjos A. Valinskienės – ji nusprendė, kad Gibonas teismo turi laukti už grotų, jam skirtas dar dviejų mėnesių suėmimas.