Per konfliktą nukentėjęs kalinys išvežtas į Kauno klinikas. Nors neramumus pavyko numalšinti, sekmadienį įkalinimo įstaigoje dar buvo likę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

"Vienas nuteistasis sužeistas sunkiau ir išvežtas į Kauno klinikas, daugiau rimtesnių sužalojimų nėra. Dabar situacija rami, buvo įvesti Viešojo saugumo tarnybos padaliniai. Nors šiuo metu yra ramybė, imantis atsargumo priemonių jie kurį laiką dar liks", - BNS sekmadienį sakė teisingumo ministro patarėja Vaida Vincevičiūtė.

Anot naujienų portalo lrytas.lt, riaušes pradėjo žemesnei kastai priskiriami nuteistieji, neapsikentę nuolatinių patyčių ir spaudimo, o neramumus pavyko numalšinti tik paryčiais.

Pataisos namų interneto svetainėje skelbiama, kad juose terminuotą laisvės atėmimo bausmę gali atlikti iki 1280 ne pirmą kartą už nusikaltimus nuteistų pilnamečių vyrų bei 65 arešto bausme nuteisti asmenys.

Marijampolės pataisos namai yra ne tik viena didžiausių, bet ir viena seniausių Lietuvos įkalinimo įstaigų, skaičiuojanti savo istoriją dar nuo 1930 metų.