Vieno iš sulaikytųjų namuose, Virbalyje, pareigūnai aptiko ir kanapių plantaciją.

Vykdydama ikiteisminį tyrimą dėl cigarečių kontrabandos, rugpjūčio 27-osios naktį jungtinė muitinės, pasieniečių ir policijos operatyvinių darbuotojų grupė (Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT), Muitinės Tarnybinių Tyrimų tarnybos (TTT), VSAT Lazdijų ir Pagėgių rinktinių Operatyvinės veiklos skyriaus, specialiosios paskirties būrio ir Marijampolės policijos Imuniteto poskyrio pareigūnai) netikėtai patikrino Vilkaviškio rajono Sodėnų kaime esančią fermą.

Vidun įsiveržę pareigūnai užklupo ir sulaikė penkis fermoje besidarbavusius asmenis. Pastarieji kaip tik traukė ir krovė iš pastate buvusių keturių lengvųjų automobilių slaptaviečių kontrabandines cigaretes. Iš viso kontrabandininkų sandėlyje pareigūnai aptiko apie 10 tūkst. pakelių įvairių rūšių („Denim“, „Winston“, „Vice Roy“, „Super Slim“) nelegalių rūkalų. Bendra cigarečių kontrabandos vertė – apie 80 tūkst. Lt.

Tą pačią naktį buvo sulaikyti dar du įtariamieji šios cigarečių kontrabandos organizavimu. Vienas jų – Kybartų kelio poste dirbantis muitininkas A. B. buvo sulaikytas darbo vietoje, kitas įtariamasis sulaikytas namuose Vilkaviškyje, praneša MKT.

Beje, operacijos metu prie fermos atskubėjo dar vienas automobilis. Pareigūnai bandė jį sustabdyti, tačiau vairuotojas, pavojingai manevruodamas, sugebėjo pasprukti. Manoma, kad automobilį vairavo vienas iš dviejų iki šiol nesulaikytų įtariamų kontrabandos organizavimu: D. D., dirbantis Marijampolės kelių policijoje. Taip pat tebesislapsto ir kitas įtariamasis – R. D. (minėto policininko tėvas, buvęs policijos ONTT pareigūnas).

Vėliau pareigūnams atliekant kratas, vieno iš fermoje sulaikytųjų asmenų – A. V. namo kieme Virbalyje, šiltnamyje, buvo aptikta ir kanapių plantacija.

Visi sulaikytieji yra įtariami cigarečių kontrabandos gabenimo organizavimu per Kybartų kelio postą, jie buvo uždaryti į Vilniaus bei Kauno apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų areštines.

Muitinės kriminalinėje tarnyboje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis), 260 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis), 265 str. 1 d. (Neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas).

Vienas iš sulaikytųjų, A. V., Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas mėnesiui. Kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Vilimas.