Tokie „nuotykiai“ ukmergiškiui 52 metų Valerijui J. baigėsi liūdnai – buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kyšio davimo ir pasipriešinimo pareigūnams. Pradėtas procesas baigėsi baudžiamąja byla – teismas vyrą pripažino kaltu dėl dviejų nusikalstamų veikų ir skyrė 12 MGL dydžio (1 560 Lt) baudą.

Bylos duomenimis, Valerijaus J. vairuojamą automobilį Patrulių būrio pareigūnai sustabdė liepos 6-ąją, apie 23.30 val., Ukmergės rajone, Kurėnų kaime. Pareigūnai nustatė, kad vairuotojas yra neblaivus – jam nustatytas 2,32 prom. alkoholio girtumas.

Į policijos pareigūnų automobilį atsisėdęs vairuotojas bandė išvengti gresiančios atsakomybės ir Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio patruliams kelis kartus siūlė 300 Lt kyšį – prašė nesurašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo.

Pareigūnai atsisakė pinigų ir įspėjo, kad už kyšio siūlymą gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau tai Valerijaus J. nesustabdė – jis padidino kyšio sumą iki 2 tūkst. Lt.

Nusprendę nesitaikstyti su pažeidėju, patruliai vairuotojui pareiškė, kad jis bus nuvežtas į policijos komisariatą, kur kolegos dėl papirkimo pradės ikiteisminį tyrimą. Tokia žinia dar labiau pribloškė neblaivų vairuotoją – jis patrulius iškeikė.

Maža to, vežamas į policijos komisariatą Valerijus J. griebė automobilį vairavusiam patruliui už rankų. „Jūs, mentai, man gyvenimą suėdėte, pažiūrėsiu, kaip jūs po miestą vaikščiosite“, – piktinosi ukmergiškis.

Kai pareigūnas automobilį sustabdė ir atidarė galines keleivio dureles, Valerijus J. iš jo iššoko ir kumščiu smūgiavo patruliui į veidą, tačiau nepataikė – jis pasilenkė.

Vyras aprimo tik tada, kai buvo nuvestas į komisariatą. Dar ramesnis jis buvo išsiblaivęs – atsiprašinėjo dėl savo elgesio.

Valerijaus J. baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo supaprastinta tvarka – nusikaltęs vyras sutiko su prokuroro pasiūlymu procesą baigti baudžiamuoju įsakymu, jam skiriant baudą.