Teisėja Audronė Šiupšinskaitė BNS sakė, kad suėmimas pratęstas nusprendus, jog nėra išnykę suėmimo skyrimo pagrindai: kaltinamasis gali bėgti ir slėptis nuo teismo, gali trukdyti nustatyti tiesą byloje.

Teismas nutartyje dėl suėmimo pratęsimo konstatavo, kad V.Demenius nedirba, kaltinamas dviejų nusikalstamų veikų padarymu, iškart po eismo įvykio į policiją neprisistatė, iš eismo įvykio pasišalino. Be to, jo kaltė byloje įrodinėjama liudytojų parodymais, todėl yra pagrindo manyti, kad būdamas laisvėje V.Demenius gali trukdyti procesui.

Buvęs policininkas kartu su advokatu dalyvavo teismo posėdyje dėl kardomosios priemonės pratęsimo ir prašė nelaikyti jo daugiau suimto.

Kitą savaitę teismas ketina pradėti nagrinėti ir pačią tragiškos avarijos bylą. Pirmas posėdis numatytas trečiadienį.

V.Demeniui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Be to, nukentėjusieji prašo atlyginti daugiau nei pusės milijono litų neturtinės žalos.

Bylą tyrusi Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra nustatė, kad gegužės 27 dienos vakarą apie 19 val. Šakių rajone, kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56-ajame kilometre, V.Demenius, vairuodamas transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, pažeidęs kelių eismo saugumo taisyklių reikalavimus, sukėlė eismo įvykį, per kurį sužalojo kelkraščiu važiavusį 15-metį dviratininką J.Š.

Nepilnametis paauglys dėl sunkios galvos smegenų traumos mirė.

Bylos duomenimis, kaltinamasis V.Demenius eismo įvykio vietoje nesuteikė pagalbos nukentėjusiajam, nepranešė apie eismo įvykį policijai, neiškvietė greitosios medicinos pagalbos ir iš eismo įvykio pasišalino, nors turėjo ir privalėjo suteikti pagalbą nukentėjusiajam asmeniui.

Pasak prokuratūros, kaltinamasis inkriminuotus nusikaltimus pripažįsta iš dalies, neigia, jog automobilį vairavo neblaivus.

Nukentėjusieji, siekiantys, kad V.Demenius atlygintų turtinę ir neturtinę žalą, pateikė bendrą civilinį ieškinį – per 596 tūkst. litų.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs prokuroras priėmė nutarimą laikinai apriboti V.Demeniaus nuosavybės teises.

Netrukus po tragiškos avarijos 55 metų įtariamasis buvo atleistas iš tarnybos policijoje.

V.Demeniaus sukelta avarija iš postų išvertė Šakių policijos vadovus. Iš pareigų pasitraukė Šakių rajono policijos viršininkas Mindaugas Skruibis bei Kelių policijos poskyrio vadovas Jonas Stanaitis.

Prieš keletą metų neblaiviam policininkui Sauliui Paulikui avarijoje Skuodo rajone pražudžius tris vaikus, iš vidaus reikalų ministro posto atsistatydino Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius. Pastarąjį poste pakeitęs Vizgirdas Telyčėnas irgi atsistatydino po tragiškos avarijos - jis pernai vasarį iš pareigų pasitraukė po neblaivaus Trakų policininko Sigito Šostako sukeltos avarijos, kuri nusinešė trijų Kauno medikų gyvybes.

Abu šie policininkai yra nubausti laisvės atėmimo bausmėmis, S.Šostakui nuosprendis dar neįsiteisėjo.